mode kleuren lente zomer 2015

Mode kleuren lente zomer 2015

Laatst bijgewerkt:

Ja, ik weet het. De winter moet nog beginnen. Maar als je de kleuren voor het voorjaar ziet, zou je willen dat het vast zo ver was.

Opvallend is dat het veel zachte, pastelachtige kleuren zijn. Het zijn koele tinten zoals de blauwen en het grijs afgewisseld met zachte, warme tinten. Eigenlijk ontbreken de felle kleuren helemaal. Misschien een beetje zoetsappig, maar alles bij elkaar wel een mooi palet. Pantone voorspelt ieder seizoen de kleuren voor zowel mode en kleding als voor het interieur.

Bekijk ook de kleuren voor het najaar 2015/2016.

roze trendkleur lente 2015

Aardbeienijs roze

Aardbeienijs roze is een mooie subtiele en aantrekkelijke kleur roze. De kleur laat zich goed combineren met grijs en geroosterde amandelkleur.

oranje

Tangerine

Een kleur afgeleid van de mandarijn. Een rustige niet te felle kleur oranje die zich goed laat combineren met geroosterde amandel of marsala bijvoorbeeld of met custard geel.

blauw

Klassiek blauw

Klassiek blauw is een koele en rustige kleur blauw, niet te licht en niet te donker. Een kleur die zich gemakkelijk laat combineren.

mars

Marsala

Marsala is diepe rood-roze-bruine kleur van de Marsala wijn. Mooi met lichtgrijs, lichtgeel of met aquamarijn.

lucite

Lucite groen

Lucite groen is het groen dat je ziet aan de zijkanten van perspex glas. Een rustige kleur groen die zich goed laat combineren met kleuren als klassiek blauw of scuba blauw.

aqua

Aquamarijn blauw

Aquamarijn is de kleur van de prachtige blauwe halfedelsteen. Het is een zachte, koele en rustige kleur blauw.

glets

Glacier grey

Glacier grey, vrij vertaald als gletsjer grijs is een hele lichte grijstint naar het blauw toe. Een mooie neutrale kleur die met bijna alle kleuren te combineren is.

ama

Toasted almond

Toasted almond, de kleur van geroosterde amandelen. Een beige kleur met een beetje roze ondertoon en is daarom mooi met aardbeien ijs roze te combineren.

custard

Custard geel

De lichte gele kleur van custard pudding is zonnig, zacht en zomers.

mode kleur scuba voorjaar 2015

Scuba blue

Scuba blue is het blauw van de onderwater wereld. Het is een koele maar geen saaie kleur blauw met een iets groene ondertint.

Bekijk hier de modetrends voor het voorjaar van 2015.

bron: pantone.com

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *