Met een trouwjurk alleen ben je er nog niet

De meeste aandacht gaat vaak uit naar het zoeken van een trouwjurk. Aan de trouwjurk gaat meestal zo goed als het hele kledingbudget op. Maar voor het complete plaatje zijn mooie accessoires wel zo belangrijk.

Maar met alleen een trouwjurk ben je er nog niet…..

Om er van top tot teen mooi uit te zien, heb je een aantal accessoires nodig.

Bruidsschoenen

Bij schoenen is het niet alleen van belang hoe ze er uitzien. Je moet er tenslotte de hele dag op lopen en het zou jammer zijn als je niet 100% van je trouwdag kan genieten omdat je voeten pijn doen.

Hou bij het kiezen van bruidsschoenen rekening met het volgende:

  • hoe korter je jurk hoe meer aandacht er valt op je schoenen
  • kan je op hakken lopen?
  • moet je veel staan, lopen en wordt er gedanst op je feest?

Als je niet op hakken kan of wil lopen, dan zijn er genoeg alternatieven.

Tips:

  • Als je budget het toelaat kan je voor twee paar schoenen kiezen. Bijvoorbeeld hoge hakken en makkelijke schoenen voor op je feest.
  • Loop je schoenen goed in. Draag ze bijvoorbeeld een paar weken voor je gaat trouwen zo veel mogelijk in huis.

Bruidslingerie

Op je trouwdag wil je natuurlijk ook iets moois onder je trouwjurk dragen.En dat niet alleen, het laatste wat je wilt is dat je ondergoed zich aftekent of zichtaar is onder je jurk.

Als je slanker wilt lijken en er zeker van wilt zijn dat er geen vetrolletjes zichtbaar zijn, dan is figuur corrigerende lingerie een prima idee. Veel bruidsjurken hebben bovendien een apart model. Ze kunnen strapless zijn, een lage nek of een lage rug hebben. Daar heb je dan een speciaal model BH voor nodig. Kijk voor oplossingen eens bij bruidslingerie van Weddings.nl.

Bruidssieraden

Een mooi sieraad om je hals, een armband of oorbellen kunnen je look helemaal afmaken. Zeker als je trouwjurk veel blote huid laat zien. Maak niet te fout om te opzichtige sieraden te kiezen of om teveel sieraden tegelijk te dragen. Hou het simpel, dat is vaak het mooiste.

Een sluier

Niets laat je meer op een echte bruid lijken dan een sluier. Het is ook wel erg romantisch natuurlijk, maar niet altijd heel praktisch. Bovendien moet het wel bij je jurk passen. Is dat het geval, dan heb je de keuze uit verschillende lengtes. Van kort, net over je schouders tot heel lang als een sleep achter je.

Haaraccessoires

Vind je een sluier wat te veel van het goede? Dan zijn er ook nog genoeg haaraccessoires om uit te kiezen. Denk aan haarspelden, haarbanden, kammetjes om je haar mee vast te zetten.

Bruidstasje

Voel je je zekerder als je een spiegeltje en wat make-up bij je hebt? Een zakdoek voor als je een traantje weg moet pinken, je mobiel voor als je echt niet zonder kan? Dan heb je ook een tasje nodig om het in te doen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.