Make-up trends lente zomer 2014

De make-up voor het voorjaar is vaak wat lichter en feller van kleur dan die voor de winter. Dit zijn de belangrijkste make-up trends lente zomer 2014.

Voor de nieuwste make-up trends wordt gekeken naar de modekleuren, mode en make-up op de catwalk. Ieder seizoen zijn er wel weer nieuwe tinten te ontdekken. Zo is dit voorjaar de kleur van het jaar orchidee paars ook terug te vinden in de make-up producten.

Orchidee paars

orchidee paars kleur van het jaar 2014

Orchidee paars is de kleur die dit jaar door Pantone werd benoemd tot kleur van het jaar 2014. Het is een bijna fuchsia-achtige kleur paars en is vanzelfsprekend ook terug te vinden in de make-up tinten. Zowel voor de lippen, als oogschaduw en als nagellak.

Bessenkleurige lippen

bes

 

Vind je orchidee paars te paars, dan is er ook heel wat variatie te vinden. Allerlei bessenachtige kleuren van heel diep rood tot roze. De hele donkerrode kleuren waren ook afgelopen najaar al veel te zien.

Oranje lippen

makeup trends

Oranje lippen lijken ook een trend deze lente en zomer. Geen kleur die iedereen staat. Bovendien lijken je tanden geler door oranjekleurige liptinten.

Felblauwe oogleden

blauwe oogschaduw

Blauwe oogschaduw is een trend die of helemaal in is of echt niet kan. Dit voorjaar is het helemaal in. Van ijsblauw tot felblauw.

Pastelkleurige makeup

make-up trends lente voorjaar 2014

Pastelkleuren horen echt bij de lente en zijn elk voorjaar in één of andere vorm te vinden. Dit seizoen lijken alle pastelkleuren te kunnen. Zowel op de lippen als op de ogen tegelijk. Ook de foundation en blush worden daarbij heel licht van kleur gehouden.

Zwarte lijnen

makeup trends

Ook een trend die dit najaar al te zien was. Nadrukkelijke eyeliner waarmee kattenogen worden gemaakt of in ieder geval breed en nadrukkelijk wordt aangebracht. Strakke lijnen of lijnen die vervagen zodat ze meer op smokey eyes gaan lijken. De rest van de make-up wordt licht en vrij neutraal gehouden, zodat de aandacht echt naar de ogen wordt getrokken.