Make-up trends herfst winter 2014 2015

Wat zijn de belangrijkste make-up trends deze herfst winter 2014 2015

Wat zijn bijzondere, nieuwe en opvallende kleuren en technieken bij het aanbrengen van make-up dit najaar? De nadruk lijkt dit najaar vooral op de ogen te liggen. De oogmake-up is kleurig. Eyeliner, oogschaduw en mascara zijn belangrijk. De wenkbrauwen zijn nog juist vol en nadrukkelijk aanwezig of licht en nauwelijks zichtbaar. Daarnaast is ook de naturel look veel te zien. Net als bij kleding is de kleur blauw ook als make-up kleur voor de ogen belangrijk dit seizoen. De lippen worden vooral natuurlijk van kleur gehouden, als er al kleur aan te pas komt is het oranjerood of bessenkleurige lipstick.

 

Kleur

Roze en bleek

Diverse modehuizen lieten een roze en bleke make-up zien. Roze oogschaduw en lippen waarbij de rest van het gezicht bleek en met een lichte blos werd gehouden.

roze en bleek

1. Jonathan Saunders 2. Marc Jacobs 3. Diane von Furstenburg

Naturel look

Bij de naturel of nude look lijkt het misschien of je weinig of geen make-up hoeft te gebruiken, maar de kunst is juist om de make-up zo aan te brengen dat het lijkt of je geen make-up hebt gebruikt. Er komt dus meer bij kijken dan je denkt. De kleuren die je gebruikt zijn zo natuurlijk mogelijk. Je huid moet zo egaal en smetteloos mogelijk zijn. Daarvoor heb je een goede foundation nodig die je huid wel egaal maakt maar wel zo goed als onzichtbaar is. Je wenkbrauwen moeten perfect in vorm zijn gebracht. Mascara wordt onzichtbaar opgebracht, zonder klontjes. Met een grijs of bruin potlood worden de ogen geaccentueerd en de lippen worden met een kleurloze of natuurlijk kleur lipgloss bewerkt.

naturel of nude look

1. Vera Wang 2. Michael Kors 3. Tracy Reese

Make-up ogen

Poppenogen door zwaar aangezette wimpers

Bij de wimpers is deze herfst en winter iets aparts aan de hand. De boven- en vooral onderwimpers worden nadrukkelijk aangezet, waardoor een soort poppenogen ontstaan. Een effect dat duidelijk is afgekeken van de jaren ’60 waar het bijvoorbeeld te zien was bij model Twiggy.

wimpers met poppenogen

1. Prada 2. Gucci  3. Prada

Strakke strepen

Strakke horizontale strepen boven de ogen in allerlei kleuren al dan niet metallic, bij een verder neutrale make-up.

streep ogen

1.Dries van Noten 2. Altazurra 3. Altazurra

Winged eyes of cat eyes

De winged eyes of cat eyes zijn ook geïnspireerd op de jaren ’60. De lijnen zijn strak en niet alleen zwart, maar ook blauw zoals bij het eerste plaatje

winged cat eyes

1. Dior 2. Herve Leger By Max Azria 3. Jean Paul Gaultier

Oogschaduw rondom

Kleurige oogschaduw zowel onder als boven het oog aangebracht, mat of metallic.

oogschaduw rondom

1. Rodarte 2. Derek Lam 3. Nicolle Miller

 

Lippen

Oranje rode lippen

Oranje-rode lippen, vrij mat en fel, worden gecombineerd met blauwe, grijze of bruine oogschaduw.

oranje rode lippen

1. Jil Sander 2.Artistix 3. Nolcha

Bessen kleur

Bessenkleuren voor de lippen zie je in allerlei gradaties van kleuren, van licht tot heel donkerpaars. De lippen zijn ook hier vrij mat.

bessen kleurige lippen

1. Arruda 2. Benz 3. Versace

bron foto’s: A.Oparin, Lev Radin

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *