kleur van het jaar 2016

Kleur van het jaar 2016 het zijn er twee

Net als ieder jaar kiest Pantone de kleur van het jaar.

rose quartz en serenity blauwIn 2015 was dat de kleur Marsala. Dit jaar is de keuze bijzonder, want er zijn twee kleuren gekozen. De eerste kleur is een lichte en warme kleur roze met de naam Rose Quartz. De tweede is een zachte maar koele kleur blauw met de naam Serenity. De twee kleuren samen zouden mooi in balans zijn. Ze maken alle twee deel uit van het palet lentekleuren voor 2016.

Geen baby roze en baby blauw

Bij deze twee kleuren roze en blauw moet je al gauw denken aan de geboorte van een baby. Jongen of meisje. De kleuren horen daarom min of meer bij elkaar en vormen een eenheid. Toch is het roze van rose quartz niet hetzelfde als babyroze. Het is een iets warmere en minder softe tint roze die wat meer naar het oranje gaat.

In het filmpje hier onder zie je het jaar 2015 overgaan in 2016 in kleur.

Combineren

combiHet is te verwachten dat deze twee kleuren steeds meer zichtbaar worden in als woonkleuren en als modekleuren. Het zijn wel twee kleuren die zich goed laten combineren. Het blauw heeft veel weg van een lichte jeans kleur en daar kan je alle kanten mee uit. Het roze combineert mooi met grijs-, beige-, paars- en groentinten. Hiernaast een aantal kleuren dievolgens Pantone ook prima met beide kleuren samengaan.

Nieuwe lente mode

Een blik op de nieuwe lente mode 2016 laat zien dat er inderdaad veel nieuwe roze en blauwe kledingstukken binnen komen. Een paar voorbeelden.

rbl

Shirt van Love Moschino

blro

  1. Roze shirt met lange mouwen van Khujo
    2. Blauw shirt van Only
    3. Kort jasje van Vero Moda
    4. Roze sweater van Soyaconcept

bl

 

Blauw jurkje van Tom Tailor

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *