Kleur van het jaar 2015 Marsala

Ieder jaar kiest Pantone een kleur van het jaar. Dit jaar is dat marsala geworden. een donkerrode kleur genoemd naar de Italiaanse wijn.

Marsala is één van de lente/zomer kleuren voor 2015. Marsala is een wijn die gemaakt wordt in de buurt van de plaats Marsala op het Italiaanse eiland Sicilië. Het is ook de wijn die je oorspronkelijk gebruikt om de toetjes tiramisu of zabaglione te maken.

De kleur van marsala is een diepe kleur rood met een iets koperbruine ondertoon. Deze kleur van het jaar zal veel terugkomen in kleding, make-up maar ook in meubelen en accessoires voor in huis. Het is een kleur die zowel mooi staat als je blond of donker bent en zelfs bij veel kleuren rood haar.

Enige tijd terug koos verfmerk Levis de kleur Copper Blush als kleur van het jaar 2015. Een iets lichtere tint die wel familie is van kleur marsala.

marsala

  1. Hmmm de wijnsoort Marsala kent 3 kleuren, Oro, Ambra en Ruby respectivelijk Goud-geel, Amber en Diep- rood. De kleur van de collectie nijgt sterk naar Marsala Ambra. (ook geen verkeerde naam voor een bepaalde collectie)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *