Jeans trends voorjaar 2018

Laatst bijgewerkt:

Jeans zijn onverminderd populair. Maar wat valt er te zeggen over de jeans trends van dit voorjaar?

Over het algemeen zijn er meer high-rise jeans, dus met een hogere taille. De skinny jeans blijft, maar het klassieke jeans model zie je steeds vaker. Dat is een wat rechter model, niet te strak en niet te wijd, ook wel het unisex model genoemd. En natuurlijk zijn er de jeans met wijde pijpen.

jumpsuitDonker denim

Op de catwalks was al meer donkerkleurige denim te zien. De echte donkere ongewassen en ongebleekte spijkerstof zeg maar.

Van top tot teen denim

Het komend seizoen is het goede oude spijkerpak weer helemaal in. Dat bestaat uit een spijkerbroek en -jasje van dezelfde denimstof. Maar ook tuinbroeken en jumpsuits van denim zijn populair. Rechts als voorbeeld een jumpsuit van Esprit.

Bloemen en andere versierselen

We schreven het al eerder, bloemen zijn populair dit voorjaar. Kleding geborduurd, bedrukt of versierd met bloemen. Datzelfde geldt voor jeans. Het staat wel heel romantisch natuurlijk. Naast bloemen  zien we ook andere versieringen en decoraties. Borduursels, maar ook studs, knopen, pareltjes en andere kralen bijvoorbeeld.

jeans met bloemen

De eerste jeans is van Esprit, de middelste van Glamourous en de broek rechts van Only.

Bijzondere zijnaad

De zijnaad met strepen zoals je die vaak bij trainingsbroeken ziet, zie je nu ook bij gewone broeken en jeans. Staat wel sportief natuurlijk. Het past ook heel goed bij de rood-wit-blauw trend van deze lente en zomer.

Links broek van Topshop, in het midden een jeans van Hallhuber. Rechts een broek met witte geverfde zijnaden van Steve J en Yoni P.

Rafels

De jeans met een onafgewerkte onderkant en bij voorkeur enigszins gerafeld. Je ziet het bij jeans van elke lengte. Bij shorts, bij een 7/8-lengte en bij lange jeans.

Links een broek van Esprit. In het midden een jeans met bloemen en rafels van Cream. Rechts een broek met rafels en studs van Sportmax Code.

Cropped flare jeans

Een model jeans dat nog het het meeste lijkt op de ouderwetse broekrok. Een broek op kuitlengte die vanaf de heupen wij uitloopt.

cropped flared jeans

Links een flared jeans van Warehouse. In het midden een broek van Sportmax Code. Rechts een broek van Kings of Indigo.

Gestrikt in de taille

Niet alleen zie je veel jeans met wijde pijpen ook de bovenkant is wijd en wordt gestrikt in de taille.

bind

Links een broek van Topshop. In het midden een jeans van Tom Tailor. Links een jeans van Rechts een broek van Esprit.