De vijf grootste celebrity shopaholics

Drie procent van de Nederlanders heeft een serieuze shopverslaving. Vrouwen zijn vooral gevoelig voor het kopen van schoenen, handtassen en make-up en doen dat steeds vaker via online winkels als Peter Hahn. Mannen zijn vaker geïnteresseerd in elektronica, auto’s en games. Ook veel beroemdheden hebben te kampen met een shopverslaving, al is het verschil dat zij er, in tegenstelling tot ‘de gewone man’, vaak meer dan genoeg geld voor hebben. In dit artikel zetten we de vijf grootste celebrity shopaholics voor je op een rijtje.

 

 • Mariah Carey

  Mariah Carey is de eerste naam op deze lijst en wel omdat ze meer dan 1000 paar schoenen bezit. Om al die schoenen een plaatsje te geven, heeft de zangeres meerdere gigantische inloopkasten. Eén van deze inloopkasten heeft een marmeren vloer en is uitgerust met dure, door het koninklijk paleis in Versailles geïnspireerde, meubels. Bij een andere inloopkast is airconditioning ingebouwd, zodat Mariah bij het maken van de lastige schoenkeuze niet al te veel hoeft te zweten.

 

 • gwst
  Gwen Stefani

   Gwen Stefani

  Gwen Stefani gelooft in ‘less is more’ op een wel heel bijzondere manier. Ze struint namelijk tweedehands zaakjes af voor goedkope kleding, zodat ze minder geld uitgeeft en dus meer kledingstukken kan kopen. Vervolgens gebruikt ze de verschillende items om een nieuw, uniek exemplaar te creëren. Gwen maakt al lange tijd kleding voor zichzelf, maar heeft in 2003 ook haar eigen kledinglijn L.A.M.B. opgericht. Toch geeft ze aan ook een zwak voor speciale designer kleding te hebben, en dan met name voor de kleding van Vivienne Westwood.

 

 • Paris Hilton

  gs
  Shopaholic Paris Hilton

  Een naam die op een lijst als deze natuurlijk niet kan ontbreken is Paris Hilton. Naar verluidt draagt de diva nooit twee keer dezelfde outfit. Bovendien zegt ze minstens 25 tot 30 uur per week te spenderen aan het kopen van kleding en accessoires. Toch is er trouble in paradise, want Paris geeft aan dat ze moeite heeft met het kopen van schoenen. Mevrouw zou grote voeten hebben en dan zijn de elegante schoenen uit de etalage toch net iets minder aantrekkelijk.

 

 • Suri Cruise

  De jongste celebrity op deze lijst is Suri Cruise, het dochtertje van Katie Holmes en Tom Cruise. De inmiddels negenjarige Suri was co-founder van het niet langer bestaande modelabel Holmes and Yang en bezit naar verluidt een garderobe ten waarde van zo’n 3 miljoen euro. Ook zijn er verschillende blogs die de kledingkeuzes van Suri uitvoerig bespreken en lijkt de kleine fashionista ook nog eens grote invloed te hebben op de kindermode-industrie. De Daily Mail schreef in dit artikel bijvoorbeeld dat de verkoop van pumps voor kinderen de pan uit rees nadat Suri meermaals met hoge hakken was gespot.

 

 • Victoria Beckham

  De laatste persoon op deze lijst is een zelfbenoemde fashion junk en spendeert ruim 130.000 euro per jaar aan kleding, schoenen en accessoires: Victoria Beckham. Victoria heeft in een interview aangegeven niet te kunnen stoppen met haar shopverslaving. Wanneer ze iets ziet dat ze mooi vindt, wil ze het hebben en koopt ze het kledingstuk meteen in elke beschikbare kleur. Vervolgens gaat ze op zoek naar bijpassende schoenen en handtassen, ook allen in een matchende kleur.

 

bron foto: 1. © Featureflash 2.© Helga Esteb

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *