beauty trends

De grootste beauty trends aller tijden

Sommige beauty trends blijven maar één seizoen hangen…

Andere trends komen regelmatig terug of blijven eeuwig in de mode. Zoals de rode lippen van Marilyn Monroe bijvoorbeeld.

rode lippen

Knalrode lippen

De Engelse drogisterijketen Superdrug deed een onderzoek naar de meest toonaangevende, bekendste en grootste beauty trends aller tijden. De rode lippen van Marilyn Monroe werden gekozen als de belangrijkste trend. Ze begon deze trend in de jaren ’50-’60 van de vorige eeuw. En die trend is nog steeds hot. Zelfs nu in het voorjaar 2014. En het make-up merk M.A.C. lanceerde onlangs nog een make-up lijn ter ere van Monroe.

Smoky eyes en nep bruin

Tweede in de lijst van beauty trends werden de smokey eyes gekozen. Onder andere vaak te zien bij topmodel Kate Moss. Valse wimpers eindigden op de derde plaats. Blijkbaar bestaan valse wimpers al sinds 1960. De nepbruine tint, die je onder andere vaak bij Victoria Beckham ziet, eindigde op de vierde plaats en de dramatische eyeliner, geïntroduceerd door model Twiggy in de jaren ’60, eindigde op de vijfde plaats.

beauty trend winged eyeliner
 Opmerkelijk

Een paar andere trends die regelmatig terugkeren en zelfs op dit moment helemaal in zijn, zijn bijvoorbeeld de volle wenkbrauwen, waarbij je waarschijnlijk net als ik meteen aan Brooke Shields moet denken. De winged eyeliner is ook nu weer hot en is waarschijnlijk de oudste beauty trend afgekeken van Cleopatra.  De nude lippen en contour make-up zijn betrekkelijk nieuw en onder andere Kim Kardashian heeft bijgedragen aan deze trends.

Minder geslaagd

Een paar minder geslaagde trends zijn toch wel de getekende schoonheidsvlek van Cindy Crawford, de lip piercing en de donkere lipliner. Deze zijn op dit moment gelukkig een beetje uit het beeld verdwenen. Van blauwe oogschaduw, dat vooral populair werd door Agnetha van Abba, werd lange tijd gevonden dat het niet meer kon. Toch lijkt de blauwe oogschaduw dit seizoen weer herontdekt.

Alle gekozen beauty trends op een rij

1. Felrode lipstick
2. Smoky eyes
3. Valse wimpers
4. Nepbruine tint
5. Donkere eyeliner
6. Winged eyeliner
7. Getekende schoonheidsvlek
8. Volle wenkbrauwen
9. Dun getekende wenkbrauwen
10. Kattenogen
11. Nude lippen
12. Blauwe oogschaduw
13. Lip piercing
14. Glitter oogschaduw
15. Roze lippen
16. Donkere lipliner
17. Contour makeup
18. Glanzende bronzer
19. French manicure
20. Roze blush

bron: mailonline

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *