bohemian style

De bohemian style

Bohemian style, dankbaar creatief

De lente is aangebroken, de zomer komt eraan en het festivalseizoen is begonnen. Als je dit jaar van plan bent om op een fraaie en vooral onafhankelijke manier voor de dag te komen, waarbij je tierlantijntjes en uitbundige accessoires niet schuwt, denk dan eens aan de bohemian stijl. Het is een kledingstijl waarbij in principe alles mag, een stijl die zowel flamboyant als casual chic en ingetogen kan zijn. En bovendien, een stijl waarin je met je eigen creativiteit op heel eenvoudige wijze verrassende elementen kunt creëren. Dat maakt het een dankbare stijl om mee te experimenteren.

boho2g

Bohemian style, een knipoog naar de tijd van Flower Power

Denk aan de tijden van Flower Power, de jaren zestig en begin jaren zeventig, toen hippies en stadsnomaden, echte bohémiens, het straat- en modebeeld begonnen te bepalen. Bohemian stijl of boho stijl geeft een knipoog naar die tijd en grijpt er eigenlijk op terug. Je ziet veel bloemenpatronen, franjes, blote schouders, een interessant kleurenspel en invloeden van verschillende culturen uit alle windstreken. Bohemian stijl hoeft echter niet volledig retro te zijn. Als je deze kledingstijl verkiest, voeg er dan vooral moderne elementen aan toe en maak het tot iets geheel persoonlijks en eigentijds.

Kies voor vintage jeans met applicaties, een dress shirt met een vest vol franjes en op je hoofd een bandana of retro borsalino hoed. Dat zou een mooie en boho chique outfit voor een moderne man kunnen zijn. Kies voor moderne accessoires als flash tattoos en combineer die dan weer met een zonnebril als de klassieke Wayfarer uit de jaren vijftig en zestig.

Dames zien er prachtig uit in een fleurige jurk met bloemenpatronen of een iets meer ingetogen model van India-katoen, met franjes. Een zomerhoed, liefst een wijd model, afgezet met een bloemenkrans, maakt je helemaal gereed voor elk festival. Draag daar een brede zonnebril en opvallende houten sieraden bij en combineer ze dan juist met moderne laarsjes, of sandaaltjes met hak. Als noodzakelijke accessoire is er natuurlijk de handtas. Wordt het een hypermoderne, of een zelfgemaakte, met applicaties?

Laat je inspireren en ga combineren!

Je kunt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast halen om je eigen bohemian look te creëren. Uitbundigheid en kleur is hier troef. Kijk voor een mooi topje in bloemenpatroon bijvoorbeeld en combineer het met een wijd uitlopende broek of rok. Maak de moderne en onafhankelijke hippie in je wakker en wees deze lente en zomer geheel jezelf.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *