Culinaire cosmetica

Dit boek, Culinaire Cosmetica van Crêpe Susette,  staat vol recepten voor huid & haar. Maak je eigen cosmetica met natuurlijke ingrediënten. A(lgen) tot Z(eezout), zo staat op de cover. 

Smeer niks op je huid wat je niet kan eten

Als je het met bovenstaande zin eens bent, dan is dit een boek voor jou. Maak een gezichtsmasker van amandelmeel, een avocado-olie-haarmasker, tandpasta van kokosolie, shampoo van olijfolie en zelfs plantenolie-lippenstift in verschillende kleuren.

Het grote voordeel van het maken van je eigen beautyproducten is natuurlijk dat je de beste ingrediënten kan kiezen en precies weet wat erin zit. Het zal waarschijnlijk ook een stuk goedkoper zijn. 

Wat heb je nodig?

Natuurlijk moet je nauwkeurig en hygiënisch te werk gaan, zeker als je beautyproducten maakt die je langer wilt bewaren. Hoe je dat doet, wordt uitvoerig beschreven. Verder heb soms wat extra materialen nodig. Een hele nauwkeurige weegschaal, maatlepels, een trechter, potjes en flesjes enz. Onder ieder recept wordt vermeld hoe lang je het kan bewaren. 

Voor de meeste ingrediënten kan je gewoon bij de supermarkt of drogist terecht. Onder de recepten staat aangegeven waar je de (moeilijk verkrijgbare) ingrediënten kunt kopen en achterin staat een lijst van leveranciers. 

Crêpe Susette

Het boek is geschreven door Susette Brabander alias Crêpe Susette. Ze heeft ook een blog crepe_susette.com. 

Over het boek Culinaire Cosmetica

Het is een leuk en overzichtelijk boek met mooie foto’s. Handig om alle doe-het-zelf beautyrecepten in één boek bij elkaar te hebben. Met bereidingswijzen, aanwijzingen voor de houdbaarheid, tips en een handige receptenindex.

Je kan met dit boek alle kanten op. Kies een snel recept voor een masker of peeling waarbij je alleen wat ingrediënten mengt in een bakje. Als je je eigen shampoo of dagcrème wilt maken zal je wat uitgebreider te werk moeten gaan. 

Culinaire Cosmetica door Susette den Brabander
Uitgeverij Spectrum
oktober 2018
160 pagina’s

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.