budgetshoppen

Budgetshoppen: hoe je ook in 2018 je fashion faves voordelig op de kop tikt

Laatst bijgewerkt:

In 2017 werd de voorzet voor de nieuwe modetrends al gegeven. Glanzende stoffen en metallic effecten namen het vorig jaar langzamerhand over van de ruches. De fashiontrends voor dit jaar liegen er ook niet om: materialen zoals vinyl, acryl en plastic. En als ultieme trendkleur van dit jaar: ultraviolet. Al met al wordt 2018 dus een jaar om in te shinen, letterlijk, want glans op je outfit is dit jaar weer helemaal hip! Om al deze glans ook nog budgetvriendelijk te houden, zijn hier enige tips voor het besparen op je gloednieuwe looks.

De kringloopwinkel is zo gek nog niet

In de jaren ’90 was plastic ook al fantastic en waren felle kleuren een heel gebeuren. Precies de reden waarom jij dit jaar je trendy outfit ook prima bij een tweedehandswinkel kunt scoren. Een grotere kringloopwinkel heeft vaak een zeer uitgebreid kledingaanbod en ook tweedehands kledingzaken hebben regelmatig bijzondere parels aan de rekken hangen. Zoek bijvoorbeeld het meest bonte en glanzende item uit dat je kan vinden en combineer dit met de subtiele basics die je standaard in je kast hebt hangen. Zo kom je ook in 2018 volledig hip voor de dag. Weet je niet zo goed waar en of er een kringloopwinkel bij jou in de buurt zit? Op AlleKringloopwinkels.nl kun je per provincie zoeken naar de meeste kringloop- en tweedehandswinkels.

Tover jezelf om tot een ware koopjesjager!

Fashion hoeft absoluut niet de volledige inhoud van je portemonnee of bankrekening te kosten! En als het om mode gaat, hoef je ook niet per se het nieuwste van het nieuwste te kopen. Vorige modecollecties bevatten vaak nog genoeg items die ook voor het volgende seizoen prima meekunnen. Veel fashionbedrijven hebben regelmatig aantrekkelijke sale-aanbiedingen van eerdere collecties of hebben zelfs een eigen, speciale website met de beste aanbiedingen, zodat je er altijd fashionable bij kan lopen en ook nog geld overhoudt voor andere leuke dingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Zalando Lounge online outlet, waar je tegen hoge kortingen de leukste kleding kan vinden.

DIY: ga lekker zelf aan de slag

Iets wat misschien nog wel leuker is dan kleding kopen, is kleding zelf maken. Heb je dit nog niet eerder gedaan, dan vind je hier een uitgebreid stappenplan om zelf kleding te maken. Misschien is het kleding maken from scratch wel iets teveel werk voor je. In dat geval kun je er ook voor kiezen om je kleding te herontwerpen. Op Pinterest vind je veel inspiratie en voorbeelden van redesigns waarmee je je oude kleding nieuw leven in kunt blazen.

Organiseer een kledingruil bij je thuis

Spreek af met een groepje vrienden en/of familie, laat iedereen een zak vol met ‘oude’ maar nog prima draagbare kleding meenemen, schuif de bank en de salontafel opzij, en gooi de kleding op een grote stapel. Wedden dat er genoeg leuks tussen zit waarmee jij je garderobe kan uitbreiden? En naast de ‘nieuwe’ kledingstukken die je scoort, is het ook nog eens ontzettend gezellig.

Heb je de smaak te pakken wat kleding ruilen betreft? Sinds een paar jaar is het concept kledingruil immens populair en worden er steeds meer openbare events georganiseerd. Kijk online of er binnenkort bij jou in de buurt een ruil plaatsvindt. Is dit niet het geval, dan kun je er ook zelf eentje organiseren! Hoe je dat doet, lees je hier.

Klaar voor een modieus 2018!

Heb je genoeg inspiratie opgedaan om, zonder bakken met geld uit te geven, ook in 2018 volledig met de trends mee te gaan? Dan is er één ding waar je het geld dat je hebt bespaard uiteraard het beste voor kunt gebruiken: je haar laten stijlen volgens de kapsel- en haartrends van dit jaar.