beauty hacks

7 Beauty hacks waar je blij van wordt

Pump up je lipgloss

Iedereen wil volle en glanzende lippen. Glans op je lippen helpt al om je lippen wat voller te laten lijken. Maar er zijn bepaalde kruiden die je nog wat verder kunnen helpen. Kaneel en pepermunt bijvoorbeeld irriteren de huid van je lippen een klein beetje waardoor ze wat opzwellen. Meng daarom eens een beetje kaneel of pepermunt door je lipgloss.

Verruil scheerschuim voor scheerolie

Verruil scheerschuim voor scheerolie

Door niet alleen water en/of scheerschuim te gebruiken en die te vervangen door scheerolie, zal je zien dat je huid veel minder te lijden heeft van het scheren. Je huid droogt minder snel uit, je hebt minder last van ingegroeide haartjes en minder irritaties van de huid. Je kan gewoon scheerolie bestellen voor mannen, hoewel er ook steeds meer varianten voor vrouwen bijkomen. 

Gooi je uitgedroogde mascara niet weg

Uitgedroogde waterproof mascara kan je niet aanlengen met water omdat het water zich niet mengt met de mascara. Meng je uitgedroogde mascara daarom met een druppeltje lenzenvloeistof. Dat is zacht voor de ogen en irriteert niet. Bovendien laat het zich goed mengen met de mascara. Om het proces te versnellen kan je je mascara verwarmen door hem in een beker heet water te zetten of met de föhn te bewerken. 

Verander glanzende in matte nagellak

Maak je glanzende nagellak mat

Goede kwaliteit nagellak is vrij prijzig. Wat als je een mooie tint glanzende nagellak hebt, maar je wilt liever matte nagellak? Maak dan gebruik van deze truc. Breng de nagellak aan zoals je gewend bent, laat het even drogen en breng nog een tweede laagje aan. Zorg ondertussen dat je een pan met kokend water op het vuur hebt staan en laat je nagels drogen boven de stoom. Je krijgt nu een prachtig mat effect.

Kokosolie als makeup remover

Het kan zo maar gebeuren dat je makeup remover op is. Niet getreurd. Ga naar je keukenkastje en leen de kokosolie even. Kokosolie werkt prima als remover en verzorgt je huid bovendien. Je kan kokosolie bestellen bij de bodystore.nl.

Met kokosolie kan je nog veel meer beauty probleempjes oplossen.

verwarm je potlood
Verwarm je oogpotlood

Verwarm je oogpotlood

Heb je een kast vol oogpotloden die je nooit gebruikt omdat ze heel moeilijk kleur afgeven? Op zich blijven oogpotloden die moeilijk aan te brengen zijn beter zitten dan oogpotloden die zich makkelijk aan laten brengen. 
Houd de punt van het potlood een seconde in de vlam van een aansteker. Laat even (15 seconden) afkoelen en gebruik het potlood dan.

Ondersteun je huid met supplementen

Je kan van alles op je huid smeren, maar wat hulp van binnenuit is minstens zo belangrijk. Met een gladde en stevige huid zie je er nu eenmaal beter uit. Je hebt dan minder makeup nodig en het is dan makkelijker om jezelf op te maken. Denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur of collageen als supplement. Hyaluronzuur en collageen zijn lichaamseigen stoffen die je helpen om je huid stevig en elastisch te houden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *