garderobe samenstellen

10 tips voor een goede basisgarderobe

Als je een goede garderobe hebt, dan heb je daar iedere dag plezier van. Een goed samengestelde garderobe bevat kleding die goed mixt en matcht. Niet alleen wat betreft kleur maar ook wat betreft stijl. Bovendien moet de  kleding bij jou passen, bij wat je doet, wat je mooi vindt en bij elke gelegenheid

voorbeeld basisgarderobe

1. Begin bij de absolute basis

Een paar goede basiskledingstukken zijn onmisbaar. Basiskleding is kleding die je vaak draagt en die je goed kunt combineren.

Zoek naar een goede kwaliteit voor kleding die de basis van je garderobe vormen zodat ze ook als je vaak draagt, mooi blijven.

Voorbeelden

  • een goede jeans
  • een wit shirt of witte bloes
  • zwarte of bruine laarzen of enkellaarsjes voor dagelijks gebruik
  • een zwart rokje of zwarte broek
  • een jasje of vest in een neutrale kleur
  • schoenen in een neutrale kleur
  • een zwarte of bruine tas

neutrale kleuren

2. Voeg neutrale kleuren toe

Naast de basiskledingstukken is kleding in neutrale kleuren een goede aanvulling. Dit kan best trendy kleding zijn, maar dan in kleuren die makkelijk combineren. Neutrale kleuren zijn b.v. zwart, wit, bruin, beige, nude, grijs of blauw.

Denk bijvoorbeeld aan t-shirts, leggings, truien en vesten of bloesjes in de genoemde kleuren.

De combinaties die je nu samen met de basiskleding kunt maken zijn er al een heleboel.


Breid uit met favoriete kleuren

3. Kleding in je favoriete kleur of trendkleur

Naast de basiskledingsstukken en kleding in neutrale kleuren kan je wat kleur toevoegen. Kies enkele kledingstukken in je eigen favoriete kleur of kleur van het seizoen. Kies lichte en donkere tinten van dezelfde kleur of ton-sur-ton tinten.


4. Accessoires, heel belangrijk

Vergeet het belang van accessoires niet. Met sjaaltjes, tassen, riemen en sieraden kun je een outfit een heel andere stijl geven of ander kleuraccent geven. Bedenk eens hoe een jeans, lichtgrijs shirt en vest er uit zullen zien met deze aqua-blauwe accessoires. Maar ook een zwart rokje met laarsjes en een witte bloes fleuren hier van op.

Laarzen met platte hak, een stoere riem een grote tas en een kleurig sjaaltje geef je een outfit een heel andere uitstraling dan met hoge hakken, een dun ceintuurtje en een nette tas.


5. Varieer door laagjes kleding

Probeer niet alleen te combineren op kleur maar ook op lagen. Houd daarvoor rekening met de lengte van de kleding die over elkaar heen vallen.

B.v. een gekleurd hemdje, een witte bloes, daarover een lang open vest dat je kunt dragen op een rokje met daaronder een legging of maillot en laarzen. Dit is een heel andere outfit dan een t-shirt, lang vest met ceintuur gedragen op een broek met laarzen.


1 2 Volgende

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina's: 1 2 Volgende pagina