Voor de babykamer mag jij als ouder je eigen creativiteit gebruiken om er een prachtig plekje van te maken voor je kleintje.

Baby’s zijn nog niet kieskeurig, dus je hebt de vrije hand. Zorg voor een goede basis met rustige kleuren, zodat je later met accessoires alles een andere sfeer kunt geven. Kleine kinderen houden van felle frisse kleuren, maar maak het ook niet te druk. Je kindje moet er immers slapen en heeft daarvoor een rustige omgeving nodig. Als je kindje groter wordt zo rond de twee jaar, dan ontwikkelt het zijn eigen mening over dingen. De eerste stap in die richting is ‘nee’ zeggen tegen alles wat jij zegt of vindt. Een grote uitdaging voor elke ouder. Laat juist al in deze vroege periode zien dat je zijn mening serieus neemt. Dus laat je kindje bij aanpassingen aan zijn kamer mee beslissen over meubels en nieuwe kleuren. Een peuter krijgt een ander bed en zal willen spelen op zijn kamer. Bedenk samen hoe dat eruit gaat zien.

Nieuwe of oude meubels

Als je peuter aan een nieuw bed toe is, neem dan wel een nieuw matras, maar beperk je niet alleen tot nieuwe meubels. Je kunt hele leuke tweedehands meubels vinden op internet of in kringloopwinkels. Deze kun je dan opknappen en in de lievelingskleur van je kind schilderen. Koop een leuk bed en een tafeltje met een stoeltje waaraan hij kan knutselen of tekenen of in boekjes kan kijken. Een peuter of kleuter heeft behoefte aan een andere kamer dan een baby, dus ga lekker samen aan de slag. Als je kindje mee mag beslissen zal het zich beter thuis voelen in zijn kamer. En dat is natuurlijk de bedoeling.

reinigbare muurverfWees creatief met de muren

Om een kamer persoonlijk te maken kun je ook de muren gebruiken. Denk aan een prikbord van zachtboard of kruk. Daarop kan je kind naar hartenlust van alles ophangen. Of beschilder een deel van de muur met schoolbord verf, waarmee je kind ‘schooltje’ kan spelen of belangrijke afspraken en gebeurtenissen op bij kan houden. Of kies voor muren die afwasbaar zijn, zodat je kind zich creatief helemaal kan uitleven met eigen schilderkunst op de muur. Gebruik daarvoor de nieuwe muurverf van Histor Clean. Die mag vies worden, zelfs beschilderd worden en is goed afwasbaar. Deze muurverf blijft mooi, ook als je de muur met een natte doek afneemt. Zo kan je kindje dus met water oplosbare verf gewoon op de muren schilderen!

Histor Clean is afneembare muurverf en te koop bij Formido en DGN (Multimate, Hubo en Fixet) en vanaf eind november ook bij GAMMA, zowel kleur als in wit. (1L vanaf €17,50-).