Heb je een muur die saai en kaal is?

Maar weet je niet goed wat je kunt doen met die lege, kale muur? Dan hebben wij een paar originele ideeën voor je.

Maak een klimmuur

Leuk voor kleine klauteraars en niet eens zo moeilijk om zelf voor elkaar te krijgen. Het enige wat je moet doen is hand- en voetgrepen aan de muur te bevestigen. Of gewoon houten blokjes. Misschien is het een slim idee om er een matras onder te leggen om eventueel vallen wat zachter te maken.

klim

Kleuren op de muur

Maak de muur geschikt om op de tekenen. De allermakkelijkste manier om dat te doen is door de muur gedeeltelijk met bordverf te bewerken. Je kunt er daarna gewoon met bordkrijt op tekenen. Neem het af met een natte borstel en ze kunnen weer opnieuw beginnen.

kkkrijt

Tent of boomhut

Kinderen zijn dol op hutten en tenten. Handige ouders kunnen misschien een houten boomhut voor binnen maken. Een wat minder handige ouder zet een leuke wigwam tent in de kamer of laat de kinderen zelf een hut bouwen. Wat voor hut of tent je ook kiest, het wordt natuurlijk allemaal veel echter en leuker als je er een muurposter met een bos of een berglandschap achter plakt. Of laat een eigen foto van een bos als poster drukken. Vraag naar de mogelijkheden bij Reclameland.nl.

hut

Poppenhuis aan de muur

Veel kinderen houden van poppenhuizen. Maar poppenhuizen zijn vaak groot en nemen veel ruimte in. Daarom is het een leuk idee om een poppenhuis aan de muur te bevestigen. Heel geschikt voor wat kleinere kamers. Hang het op de juiste hoogte zodat kinderen er makkelijk mee kunnen spelen. Het staat nog leuk ook.

poppenhuis aan de muur

Bedstee

Een bedstee is zo gek nog niet. Of in ieder geval, een moderne uitvoering ervan. Er hoeven geen deurtjes voor. Maar een bed in een soort nis heeft nog een ander voordeel. Je hebt een heleboel bergruimte om het bed heen. En, zoals je kan zien op het laatste plaatje, je kan het ook voor twee bedden doen, als alternatief voor een stapelbed. Sommige kamers zijn hier meer geschikt voor dan de ander. Maar vooral (zolder)kamers met een schuine muur zijn hier heel geschikt voor.

bedstee
bron foto’s: pinterest