serie brussel

De 5 beste Nederlandse series in 2017

Echt winters weer is op komst! Naar buiten gaan is dan verre van verstandig.

Maar wat ga je dan doen? Juist, op de bank liggen en naar de beste Nederlandse series van 2017 kijken. Het nieuwe jaar is net begonnen, en daar horen nieuwe series bij. Normaal zou je de beste series van Amerikaanse reuzen als Netflix, HBO en AMC verwachten, maar in Nederland timmeren ze ook flink aan de weg. Hierbij de vijf beste Nederlandse series op een rij die je in 2017 niet mag missen!

De maatschap

Deze veelbesproken dramaserie is geïnspireerd op de meest interessante familie van Nederland: de familie Moszkowicz. De VPRO hoopt hoge ogen te gooien met deze serie. Het gaat over de opkomst van een familie-imperium dat de jonge Matthias Meyer (Maarten Heijmans) opbouwt in het naoorlogse Nederland.

Vanaf 25 januari 2017 kun je de serie zien op NPO2. Met: Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Daan Schuurmans.

Brussel

In de wandelgangen wordt ook wel gesproken over de ‘Nederlandse House of Cards’. De dramaserie speelt zich af in het machtscentrum van Europa, Brussel. Alles draait om invloed hebben én houden. Niets gaat te ver om dat voor elkaar te krijgen: omkoping, charmes, bedrog en moord.

De serie Brussel kijk je via de entertainmentzender van KPN. Met: Johanna ter Steege, Daniël Boissevain en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Tijdens de Alles-in-1 keer voor elkaar weken probeert KPN overstappen extra verleidelijk te maken met gratis monteur.

Bitterzoet

Sinds hun studententijd kennen deze vriendinnen elkaar al. Deze dertigers hebben een eigen leven, maar zien elkaar regelmatig. Daten, rimpels, seks, opvoeding: werkelijk niets blijft onbesproken in deze komische dramaserie.

Vanaf 27 januari om 21:25 op Net5 in samenwerking met Linda.tv. Met: Jennifer Hoffman, Tina de Bruin en Anniek Pheifer in de hoofdrol.

KLEM

Dat is schrikken! De beste vriendin van je dochter blijkt een gevaarlijke crimineel als vader te hebben. Per ongeluk red je zijn leven en hij beschouwd jou dan als zielsverwant. Wanneer je een hoge functie hebt bij De Belastingdienst kan je maar beter niet in de buurt van een crimineel gesignaleerd worden. Dan zit je KLEM.

Deze spannende dramaserie van de makers van Overspel en Vuurzee kun je vanaf 19 januari 2017 om 20.30 uur zien op de VARA, NPO 1. Met acteurs Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig.

Odds

De een is een analytisch genie, die alleen maar leeft van statistieken en cijfers. De ander is een levensgenieter en een vrouwenversierder. Samen zijn ze enorm rijk geworden in de gokwereld. Deze talenten gebruiken ze nu om onoplosbare moordzaken op te lossen. Je zou het niet verwachten, maar ze werken verrassend goed samen.

Vanaf 2017 kun je deze serie online bekijken bij Videoland (o.a. te bestellen bij Interactieve TV van Telfort, KPN en XS4ALL). Met: Tygo Gernandt, Willem Voogd, Hannah Hoekstra en Oscar Aert.