Ook al komt de zomer er aan, er zijn toch nog een aantal superleuke films te bekijken deze maand.

Zo lijkt ‘All roads lead to Rome‘ met Sarah Jessica Parker in de hoofdrol een leuke ‘verstand op nul’ romcom. De romantische film ‘Me before you‘, lijkt me ook de moeite waard. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van Jojo Moyes waarin een meisje van het het platteland wordt ingehuurd om voor een gehandicapte jonge man te zorgen. Interessant lijkt ook de film ‘A hologram for the king‘ waar in een uitgerangeerde zakenman (Tom Hanks) zijn idee aan een rijke koning in Saudi-Arabië probeert te slijten.

Elle

poster_134x191_wLsYPJ_2_nl_1_51272_82526_510778_81Het meest benieuwd ben ik naar de dramatische thriller Elle van Paul Verhoeven. Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een succesvol videogame bedrijf en stelt zich zowel zakelijk als privé genadeloos op. Maar dan gebeurt er iets wat haar leven verandert. Ze wordt in haar huis aangevallen en verkracht door een onbekende man. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat ieder moment uit de hand kan lopen.

Vanaf 2 juni te zien in de bioscoop.
IMDb 7,5/10

LoveAndFriendship_Poster_70x100.inddLove & Friendship

Love & Friendship is een film gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bedenkt ze slimme plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven hebben haar doortrapte gedrag niet echt in de gaten. Een fris liefdesdrama met vileine trekjes.

Vanaf 26 mei 2016 te zien in de bioscopen.
IMDb 7,5/10

Maggie’s Plan

poster_134x191_bpifyc_2_nl_1_51115_82297_510065_1237Grappig lijkt me deze komische film over Maggie (Greta Gerwig), een New Yorkse dertiger die nog nooit een serieuze relatie heeft gehad. Toch besluit ze dat het tijd is om alleen een kind te krijgen. Maar dan ontmoet ze de charmante schrijver John Harding (Ethan Hawke). Het klikt meteen. John Harding is getrouwd met Georgette (Julianne Moore), maar ondanks dat raakt John volledig in de ban van Maggie en beginnen ze een affaire. Tot Maggie’s grote teleurstelling blijkt hij niet te zijn zoals hij zich voordeed, en dat brengt haar tot een slim plan.

Vanaf 9 juni te zien in de bioscopen.
IMDb: 6,6/10X