rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

zelfgemaakte kaarsenZELF KAARSEN MAKEN

Van restjes oude kaarsen kun je eenvoudig weer nieuwe kaarsen maken. Lees hier wat je er voor nodig hebt en hoe je te werk gaat.

 

 

Benodigdheden

Bewaar de restjes van oude kaarsen

- grote oude pan
- oude vuurvaste kan, pot of schaal die in de pan past
- metalen lepel
- mallen of vormen
- lont of kaarsenpit
- schaar, tape, oude kranten
- was

en naar keuze:

kleurstoffen, geurstoffen en andere versieringen.


vormen of mallen

Je kunt speciale mallen voor kaarsen kopen bij hobby zaken of lege melkpakken, toiletrollen, waspoederdozen, blikjes enz. gebruiken. Tape ze wel af aan de onderkant, zodat ze niet lekken.

Als je speciale kaarsmallen gebruikt is er al een uitsparing voor de lont gemaakt. Gebruik je je eigengemaakte mal, bevestig dan een lont met plakband in het midden aan de bodem van de mal. Aan de het stuk dat boven de mal uitkomt bevestig je een potlood die op de mal kan rusten.

 

De lont of kaarsenpit

Ook hierbij kun je speciaal lont kopen bij de hobbyspeciaalzaak of je maakt het zelf van stevige katoen. B.v. waar je rollades mee opbindt. Gebruik dunne katoen voor dunne kaarsen en dikkere voor bredere kaarsen.

Was

Onder was wordt verstaan bijenwas, paraffine en stearine en soorten en combinaties hiervan. Deze zijn te koop bij de hobbyspeciaalzaak. Je kunt ook oude resten van kaarsten bewaren en opnieuw gebruiken.


Het maken zelf

Vul de bodem van de pan met een laagje water en plaats de kan of schaal met de stukken was daarin. Langzaam verhitten. De magnetron is ongeschikt voor het smelten van was.

Leg ondertussen wat kranten klaar met de vormen of mallen erop. Als de was gesmolten is kun je het in de mallen gieten. Probeer daarbij de kaarsenpit zo recht mogelijk te houden. Laat ze afkoelen. Als ze zo afgekoeld zijn dat je ze met de hand kunt oppakken, kun je ze uit de mal halen. Knip de kaarsenpit op maat.

 

Variaties

Kleur

Je kan kleurpillen kopen in alle laatste modekleuren die je toevoegt aan de was als deze gesmolten is. Het vergt misschien wat oefening om de juiste kleur te krijgen.

Geur

Voor de geurstoffen, ook te koop bij hobbyzaken, geldt hetzelfde als voor de kleur: toevoegen als de was gesmolten is.

Versiering

De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Je kan glitters, kruiden, zaden, gedroogde bloemen en gedroogde stukken fruit toevoegen naar eigen inzicht.

Dit is maar een eenvoudige beschrijving van het kaarsen maken. Er zijn ook andere manieren als dompelen, kneden of rollen.

 

Benodigdheden om zelf kaarsen te maken kunt u online kopen bij:

hobbyschuurpetra.nl

knutselhuis.nl

hobbywinkel.net


 

inrichting

een kleine ruimte groter laten lijken

eerst inrichten, dan pas kopen

je huis inrichten in 8 stappenblz 0 van 0
Er zijn op dit moment 0 berichten.

 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

HERINNERINGEN AAN DE TIENERTOER

Het Spoor viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan. Hoogste tijd dus om eens wat herinneringen op te halen. Want wie heeft er geen herinneringen aan de trein? Aan de Tienertoer bijvoorbeeld.

SUPERSPANNEND

Ik weet in ieder geval nog heel goed dat ik, na wat zeuren, met mijn vriendin op Tienertoer mocht. Hoe oud we precies waren en waar onze reis naar toe ging, zou ik niet meer weten. Ik heb vage herinneringen aan Amsterdam en Zandvoort. Maar hoe het voelde weet ik nog wel: superspannend om alleen op pad te gaan. Het was toch een beetje als de eerste keer alleen op vakantie. Alles was leuk, zelfs urenlang in de trein zitten.

Voor diegenen die het niet kennen, met een Tienertoer kan je (nu) voor 33 euro als tiener in de leeftijd van 12-18, drie dagen vrij met de trein door het land reizen. Waarheen je maar wilt. Het kaartje blijft 14 dagen geldig.

OOK HERINNERINGEN?

Heb jij ook herinneringen aan een Tienertoer die je in de jaren '70, '80 of '90 hebt gemaakt, bezoek dan backtothetienertoer.nl, volg de stappen en breng je Tienertoer herinneringen weer tot leven. Bekijk ook even het filmpje om in de stemming te komen.

- advertorial -

feng shui in de slaapkamer
   

een kleine ruimte groter laten lijken

   

smaragdgroen kleur van 2013

   

zelf kaarsen maken

   

je huis inrichten in 8 stappen

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen wonen

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face