Met oefening kan iedereen leren om aura’s te zien.

Wat is een aura?

Een aura is een energieveld of lichtveld om een levend wezen. Het is de levenskracht. In dit energieveld bevinden zich zeven hoofdcentra: de chakra’s. De kleur en de vorm en grootte van het aura, verandert constant en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. Iedere persoon heeft een unieke aura. Er zijn er geen twee hetzelfde. Maar als je mensen tegenkomt met een aura die veel overeenkomsten met die van jezelf hebben, dan zal de aantrekkingskracht groot zijn.

Meer over de aura

Mensen die zich erin trainen of hier van nature gevoelig voor zijn kunnen deze aura’s waarnemen. Een aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam.

Dat mensen omringt worden door aura’s is al eeuwen bekend. Christelijke heiligen worden niet voor niks vaak afgebeeld met een halo rond het hoofd. De oude Egyptenaren deden hetzelfde bij hun goden en belangrijke mensen, en ook bij de Hindoes, Boedisten, Grieken en Romeinen kan men dit verschijnsel terugvinden.

Sommigen beschrijven de aura als een ei-vorm, een soort lichtring rond het lichaam. Anderen hebben het over een warme gloed die straalt rond het lichaam en bestaat uit alle kleuren van het spectrum.

Als je het niet probeert zal je ook nooit een aura zien.

Hoe kan je leren aura’s te zien?

 • door de gevoeligheid van de ogen te vergroten
 • door langer, geconcentreerd te leren kijken
 • door te leren kijken met het gebied aan de buitenkant van de ogen, omdat het centrale gedeelte waar men normaal mee kijkt beschadigd is door kunstmatig licht (tv, computer, felle lichten, enz. )
 • communicatie tussen linker- en rechter hersenhelft verbeteren.

Door oefening kan je je hierin trainen.

Als het je lukt aura’s te zien kun je verschillende vormen en kleuren zien op verschillende plaatsen rond het lichaam. De plek en kleur hebben ieder hun eigen betekenis.

Linkerkant – toekomst

De kleur aan de linkerkant is de vibratie die je wezen binnenkomt. Hoe dichter bij, hoe sneller je het zal merken. Enkele ogenblikken, uren of maanden.

Midden (ervaring)

De kleur die je boven het hoofd ziet, is de kleur van wat je ervaart op dat moment.

Rechterkant (uiting)

De energie die anderen rond je voelen, die je uitstraalt.

 

Betekenis van aura kleuren

ROOD – wilskracht, passie, vitaliteit, lichamelijke activiteit, verlangen, boosheid of nervositeit.

ORANJE – creativiteit, kunstzinnigheid, expressiviteit, denken terwijl de bezig bent, drang om succes of resultaat te hebben.

GEEL – zonnig, opgewonden, mentaal, kracht, verwachting, machtsstrijd

GROEN – genezen, onderwijzen, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, goed zelfvertrouwen, goede balans tussen lichaam en geest.

BLAUW – diepe gevoelens, vrede, liefde affectie, communicatie, hoogste idealen volbrengen.

VIOLET – mystiek, vereniging, betovering, charme, diep spiritueel inzicht, veel spirituele energie.

WIT – hoger ontwikkeld of spiritueel wezen, heeft de eigenschappen van alle kleuren, sterke motivatie, vermogen om te concentreren.

 

Aura’s leren zien

 • Als je begint met het leren zien van aura’s is het het beste als je de omstandigheden zo optimaal mogelijk maakt. Plaats een persoon voor een witte of lichte achtergrond. Een gekleurde achtergrond zal de kleur van het aura veranderen.
 • Kies een goede plaats om naar te kijken. Het midden van het voorhoofd bijvoorbeeld. Dit is de plaats van het “derde oog”.
 • Kijk geconcentreerd naar deze plek voor 30 – 60 seconden.
 • Na 30 seconden richt je je aandacht op je buitenste gezichtsvermogen, je ogen blijven gericht op het derde oog. Concentratie is belangrijk. Verzet je tegen de verleiding om in de rondte te gaan kijken.
 • Als het goed is zal je zien dat de achtergrond het dichtste bij de persoon lichter is en een andere kleur heeft dan verder buiten de persoon.
 • Hoe langer en geconcentreerder je kijkt des te duidelijker het zal worden.

Deze mevrouw legt het nog eens uit op het filmpje

20 reacties

 1. Meisje van 13 jaar

  Hallo,
  Ik ben een meisje van 13 en ik wil graag aura’s leren lezen.
  Ik weet niet of ik dit eerst met mijn ouders moet overleggen..
  Ik wil het wel heel graag leren!
  Maar wat als ik straks aura’s kan lezen en moet ik dat dan vertellen?
  Graag zou ik ook wat tips mogen over hoe ik moet beginnen.
  Gr.

  Beantwoorden
 2. Fiep

  Ik Wil heel graag leren aura’s lezen. Ik weet Alleen echt niet hoe het moet. Ik ga het wel Proberen. Is er iemand die me tips Wil geven?

  Beantwoorden
 3. Alexander

  Alexander 14 jaar:
  Wow nooit gedacht dat aura’s lezen mogelijk was.
  Sinds ik het vandaag hoorde dat een vriendin van mijn zus dat kan ben ik er helemaal gek op.
  Mijn doel voor de komende maanden (of jaren) is om aura’s te kunnen lezen, ik ga tot mijn uiterste!

  Beantwoorden
 4. Eline

  Hallo ik ben Eline 11 jaar oud, soms denk ik dat ik aura’s kan zien, maar dat weet ik niet zeker. Meestal ga ik in een schemerige kamer zitten en leg een wit vel papier voor me neer, daar leg ik mijn had op. Als ik dan 15 seconden lang op mijn hand consentreer dan komt er een soort mist voor mijn hand. Als dan na 5 seconden de mist optrekt dan is mijn hand zwart en zijn er een soort van lijntjes in verschillende kleuren rond mijn hand die steets van kleur veranderen, dit zie ik enkele seconden en dan begint het proces weer overnieuw

  Ook is het zo dat als ik me niet consentreer maar iemand voor een witte achtergrond loopt of staat dan zie ik rond zijn of haar lichaam een velle witte streep die lich geeft.
  Kan ik aura’s zien? Zo ja hoe kan ik het verbeteren? Of ben ik gewoon gek?
  Groetjes

  Beantwoorden
 5. .....

  ik heb het geprobeerd met mijn vinger en nu zie ik er een wit blauw lijntje om … maar nog veder geen kleuren hoe moet ik nu verder oefenen ?

  Beantwoorden
 6. Jasper

  Hoi ik ben jasper 13 jaar oud,

  ik wil auras leren zien als ik me handen voor papier doe zie ik een witte waas met een grijs randje, is dat me aura..
  ik zie verder geen kleuren ofzo, alleen die witte waas met een grijs randje, als dat me aura is, hoe zou ik dan de kleuren kunnen leren zien,

  groet jasper

  Beantwoorden
 7. anoniem

  Hallo Yinthe,

  Ik ben 20 jaar en heb maar een paar keer auras gezien. Je stelt wel duidelijke vragen voor iemand van 13 jaar oud, dat werkt vraagtekens bij mij op. Het is iets goeds dat je auras ziet, maar het kan zijn dat je jezelf erg alleen voelt of gaat voelen. Het zou erg kunnen helpen om naar een spiritueel persoon te gaan om erover te praten. Bij spiritualiteit geldt: alles heeft een reden.

  Beantwoorden
 8. Yinthe

  Hallo,
  Ik ben 13 jaar en zolang als ik mij kan herinneren zie ik al auras. Vroeger als ik iemand na moest tekenen tekende ik er altijd gekleurde velden omheen maar mijn ouders hebben nooit geloofd dat ik het zag. Laatst zag ik bij een klasgenoot een hele heldere, donkergrijze aura. Ook voelde ik mij dagenlang heel verdrietig om geen enkele reden. Een aantal dagen daarna was het ineens weg. Toen bleek dat ze een zwaar ongeluk had gehad. Is dit toeval? Ik heb dit namelijk ook al meegemaakt bij mijn oma . Ik was heel klein maar mijn zus vertelde dat ik dagenlang bleef volhouden dat oma donkergrijs werd en heel veel pijn en verdriet.had. Na een paar dagen was zij overleden.

  bestaan grenzende handen? Laatst had mijn zus hele erge hoofdpijn en toen ik mijn handen op haar hoofd legde zei ze dat de pijn bijna weg was. dit gebeurde ook bij mijn vriendin die een hersens schudding had. Zou dit kunnen kloppen?? Of is dit alles net als mijn ouders.zeggen maar schijn en moet ik wat minder goed naar mensen kijken?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.