rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

verleiden met lichaamstaalLESJE LICHAAMSTAAL

De taal waar geen woord aan te pas komt: lichaamstaal. Mensen gebruiken deze taal al eeuwen om iemand te laten merken of ze hem/haar wel of niet aantrekkelijk vinden.

 

Toch is de één misschien een natuurtalent en kan de ander best een extra lesje gebruiken als je iemands aandacht wilt trekken en een ongewenste persoon het bos in te sturen.

 

Meer voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld het aannemen van een rechte, zelfverzekerde houding ook het gevoel van zelfvertrouwen versterkt. Het gebruiken van lichaamstaal werkt dus twee kanten op.

Maar let wel, met te veel of overdreven bedacht of opzettelijk gebruik van lichaamstaal, bereik je meestal het tegenovergestelde. Hou het dus subtiel.

 

Je oog laten vallen

Hoe meer oogcontact je krijgt met je doelwit, hoe beter. Begin met wat zijdelingse blikken, gevolgd door direct oogcontact. Zodra je blik beantwoord wordt, wend je je ogen af en glimlach je enigszins in jezelf. Dit is genoeg om te laten zien dat je geïnteresseerd bent. Ben je moedig genoeg kan je proberen vriendelijk naar de persoon te lachen.

 

Geen interesse

Kijkt er iemand naar je en ben je niet geïnteresseerd, kijk dan weg van hem en kijk niet nog eens. Wil je tijdens een gesprek iemand laten merken dat je niet geïnteresseerd bent, kijk dan af en toe naar het plafond en in het rond. Dit toont duidelijk een gebrek aan interesse.

 

Eerste indruk

Er wordt vaak nadruk gelegd op de eerste indruk, en dat is ook vaak zo. Bedenk je maar als je in een restaurant of welke andere gelegenheid dan ook bent, dan wordt er veel gelet op wie er binnenkomt. Dus is dat hét moment om indruk te maken. Als je weet dat je er goed uitziet, voel je je ook beter.

 

De handjes laten wapperen

Ook al heb je geen direct contact. Je handen kunnen krachtige boodschappen uitzenden. Er zijn verschillende manieren om iemand duidelijk te maken dat je hem/haar beter wilt leren kennen.

Als je handen open houdt dus niet in elkaar of in een vuist, laat zien dat je voor iemand open staat. Als je je handen gebruikt om objecten aan te raken zoals de rand van je glas je haar, de mouw van je blouse en er langzaam langs beweegt, kan dit sensueel zijn (maar ook een beetje afgezaagd). Durf je het aan, raak dan degene die je interesse heeft per ongeluk aan als je iets pakt bijvoorbeeld.

Je handen stevig in je zakken houden, of druk bezig iets in je tas te zoeken, je bril schoon te maken, je handen gebald in vuisten houden zijn allemaal slechte tekenen: geen interesse. Ongeduldig tikkende, trommelende vingers zijn ook een teken om verder te kijken.

 

Houding

Je houding is een van de meest veelzeggende signalen. Een open houding, twee voeten op de grond, waarbij je je lichaam in de richting van de persoon draait waar je mee praat toont duidelijk interesse. Verder kan je nog af en toe wat voorover buigen, je hoofd schuin houden, je benen kruisen en ontkruisen, je borst naar voren brengen, kunnen je boodschap nog verduidelijken.

Wil je iemand juist liever ontmoedigen, kruis dan je armen voor je lichaam, hou een drankje hoog voor je, draai je lichaam van iemand af en ga op je tenen staan.

 

Nog een paar dingen:

De zaken gaan pas echt de goede kant op als je merkt dat jullie "onbewust" elkaars bewegingen overnemen of nadoen.

Laat iemand niet denken dat er meer de halen valt dan je van plan bent te geven, dit leidt alleen tot vervelende situaties.

Kettingroken, zwaar drinken, of je blik niet verder richten dan je bord met eten, halen niet het beste uit je naar voren.

Als je een poging hebt gedaan en iemand lijkt op geen manier te reageren, blaas de zaak dan maar liever meteen af.

 

is er aantrekkingskracht tussen jullie? 10 tekenen

hij wil je wel, hij wil je niet

kleur van de liefde

lesje lichaamstaal

liefdeTips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 0 van 0
Klik hier om een bericht toe te voegen
Er zijn op dit moment 0 berichten.

 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

STILVOLLE AFZUIGKAPPEN VAN NOVY

Iedereen wil tegenwoordig graag een woonkeuken, het liefst met een kookeiland. Zonder kookgeurtjes. Maar afzuigkappen zijn vaak groot en lomp.

Er zijn afzuigkappen die vrijwel onzichtbaar te integreren zijn in het plafond, in de kast of in het werkblad....of afzuigkappen die sfeer toevoegen aan de keuken en daarom heel geschikt zijn voor boven een kookeiland.

#Stilvol

Bekijk hier de stilvolle mogelijkheden voor jouw keuken

 

is er aantrekkingskracht tussen jullie?
   

gedrag waarmee je iedere man wegjaagt

   
mannen worden anders verliefd

mannen worden anders verliefd dan vrouwen

   
weetjes en feiten over de liefde

is het lust of is het liefde?

   
verdriet na verbroken relatie


 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen relatie

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips F