slappe armen OEFENEN VOOR STEVIGE BOVENARMEN

Bovenarmen zijn een opslagplaats voor vet, en zelfs de slankste personen die geen grammetje vet op hun lichaam hebben, kunnen ook slappe armen hebben door een gebrek aan training.

 

Door regelmatig oefenen kun je je armen in goede vorm brengen en houden.

Begin bij voorkeur ook met wandelen, joggen of aerobics. Dat zal het vet over je hele lichaam verbranden en zijn daardoor effectiever dan wanneer je alleen plaatselijke oefeningen doet. Daarnaast doe je ook de oefeningen die speciaal bedoeld zijn om je bovenarmen te trainen.

Heb je geen gewichten bij de hand en wil je meteen beginnen, dan kun je ook twee waterflesjes vullen met water of zand.

Oefening 1

Ga op je rug liggen met je armen gespreid op schouderhoogte. Til de gewichten op en naar elkaar toe tot ze elkaar bijna raken. Je mag je armen daarbij iets buigen.

Oefening 2

Ga zitten met rechte rug. Pak de gewichten met de palmen naar boven en vouw je armen naar je schouders.

Oefening 3

Ga staan met benen iets uit elkaar. Hou de gewichten op schouderhoogte en til ze langzaam boven je hoofd.

Oefening 4

Ga staan het hou de gewichten op hoogte van je bovenbenen. Breng je armen omhoog palmen naar beneden tot schouderhoogte en laat ze weer zakken.

Trainen met gewichten

Is dat echt nodig? Het antwoord is ja. En dat de meeste oefeningen die goed zijn voor je bovenarmen ook helpen bij het ontwikkelen van stevige borstspieren is mooi meegenomen.

Je kunt een paar gewichten aanschaffen, tussen een halve en 5 kg. Maar je kunt ook flesjes of blikjes gebruiken. Door het gebruik van gewichten zal je meer vet in spieren om kunnen zetten.

Begin met niet te zware gewichten en doe de oefeningen ieder 10 keer, en langzaam opvoeren.

Opdrukken

Vrouwen hebben meer moeite met het onder de knie krijgen van opdrukken dan mannen. Maar de oefening is onmisbaar voor stevige bovenarmen.

Begin met 2-3 keer opdrukken, lukt het niet vanaf je voeten je lichaam recht te houden, probeer het dan vanaf je knieën.

Het moeilijkste is niet het opdrukken maar het langzaam laten zakken van je lichaam naar de grond, zonder deze te raken, en daar weer opnieuw op te drukken.

 

 

schoonheid

lichaam

cellulite, wat doe je er aan

decolleté zonder rimpels

eet je mooi

grotere borsten

misvattingen over cellulitisblz 1 van 1
Clasien
Is dit ook goed voor kinderen?
Cheryl
deze oefening, hoe vaak zou ik de oefeningen moeten doen? 10 keer achter elkaar? 20 keer? en hoeveel keer in de week? of misschien iedere dag? hopelijk weet iemand hier het juiste antwoord op om een optimaal effect te krijgen voor mijn armen. groetjes
willie
dames , vet verbranden en spieren kweken is een 100% serieuze zaak waarbij erg veel mentaliteit nodig is . voor weinige weggelegt . groet willie (man)
Eva
Ik neem aan dat iedereen begrijpt dat het vet niet letterlijk in spieren wordt omgezet. Maar door oefenen verdwijnt vet en ontwikkel je spieren.
Suzie
Spieren worden groter omdat de spiervezels groter worden en die verbranden uiteindelijk het vet. Vet kan nooit in spier veranderen whahahaa, dat is anatomisch onmogeljk ;). Caroline heeft helemaal gelijk!

Vrouwen kunnen zich wel opdrukken! Ik ben een tijdje bezig geweest en ben tot 10x op een dag gekomen! Het is alleen wel dat als je niet meer bijhoudt dat je weer terug gaat van 10x naar 3x :/.
Ik kan het aanraden, want je krijgt er strakkere armen van maar ook een strakkere buik aangezien je je buikspieren ook nog aanspant tijdens de oefening :)
Stephanie
Ik heb juist hele dunne armen, je kan mijn sleutelbenen ook vet goed zien, het is echt niet mooi. Ik wil juist spiermassa kweken zodat het er allemaal wat mooi voller uit ziet. Misschien ook meer borstspieren>grotere borsten? :D Hahahaha
kim
ja gewoon trainen!! en geen smoesjes! Ik ben net begonnen met 4 kilo gewicht heffen het is best zwaar op dit moment maar verloop van tijd zal dat wel veranderen. Verder skeeler ik 1x per week en dan een route van 2 uur en ik zie de resultaten al in me boven benen en kuiten ik skeeler pas 3 maanden. Skeeleren is ook een leuke sport om te doen als je niet van wandelen of joggen houdt daarnaast nog yoga om een beetje soepel te blijven en in combinatie met gewicht oefeningen, skeeleren en yoga is een ideale combinatie.
Jeweetzelluf
Meer trainen, minder janken.
zielig meisje
IK HEB OOK DIKKE ARME :'(
Thomas
Hey ik ben 12 jaar maar is het dan goed om met gewichtjes van 4 kilo te beginnen?

Ik voel geen pijn .
Desiree
Ehm Caroline, als je goed deze oefeningen doet, verbrand je inderdaad wat vet, maar het meeste vet wordt omgezet in spieren echt waar. waarom denk je dat worstelaars enz, zoveel eten??
Tanja
Allemaal SMOESJES gewoon gediciplineerd trainen dan is ALLES mogelijk. Ik druk me intussen met gemak 20 keer op, heel rustig met mijn neus tot de grond. En doe deze oefeningen 3X pw met vijf kilo en heb mooie strakke bovenarmen gekregen. Ik ben trouwens vrouw en 48 dus niet lullen maar poetsen. Mijn overgangsklackten zijn sinds ik train en dus 10kilo lichter ben zo goed als weg. Verder zijn alle ouderdomspijntjes verdwenen.Naast deze oefeningen sport ik 3Xpw een uur (joggen, fietsen, zwemmen). Je krijgt niet alleen een mooier lichaam ook je humeur wordt gegarandeerd beter (tevreden over jezelf)
SO GO FOR IT GIRLS
Maar denk er aan rustig beginnen! Ik heb naar dit resultaat twee jaar toe gewerkt.
caroline
Vet in spieren omzetten??
Eerder meer vet verbranden (en dat doe je eigenlijk meer met cardio)
en spieren groter laten worden
roos
hoi, waarom is het voor vrouwen moeilijker opdrukken dan bij mannen ??

groetjes roos
Eva
Uhhm, jouw foutje denk ik. Vrouwen mogen dan minder borstspieren hebben, maar zeggen dat ze er niet op gebouwd zijn gaat te ver. Bovendien gaat het hier om het trainen van je armspieren en niet om je perfect op te drukken. Je kan je prima vanaf je knieen opdrukken zoals er staat, en dat kunnen vrouwen prima.
Rose
Uhm, foutje. Vrouwen zijn namelijk helemaal niet gebouwd om zich te kunnen opdrukken Natuurlijk, na HEEL veel training is alles mogelijk. Maar deze meeste vrouwen zullen het nooit echt onder de knie krijgen, want het is niet altijd mogelijk. Toen ik kind was deed ik ze regelmatig, maar naarmate ik ouder werd, ging dat niet meer. Ik ben zeer gespierd bij mijn armen en schouders, maar opdrukken zal ik nooit kunnen. Zoals de meeste vrouwen.
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

trucs voor voller haar


   

onverwachte beautytips

   

anti-rimpel verzorging voor je leeftijd

   
verschillende soorten eyeliner


   

voorbeelden makeup voor bruine ogen

   
grote porie


   
 
   

alle rubrieken

onderwerpen beauty

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face

Ici Parix XL

Nelly.com

The Body Shop

Yves Rocher

 

KLEDING

Esprit

Mango

Nelly.com

Mexx

Yoox

Zalando

 

SCHOENEN

Cafe Moda

Footworkstore

Ik wil schoenen

Dolcis

O'Moda

Manfield

Uggs

Zalando