rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

TEST: DE ECOLAMP

De Ecolamp is een grote tafellamp, die de lucht zuivert. Dat doet-ie door de lucht aan te zuigen, te filteren door een ultrafijn koolstoffilter, en langs een sterke, desinfecterende UV-C lamp te voeren.

 

Gezuiverd en gedesinfecteerd

Door het filteren van de lucht door een koolstoffliter en het te beschijnen met een UV-lamp worden onzuiverheden verwijderd en wordt de lucht gedesinfecteerd. Ook geuren worden actief uit de lucht gefilterd. Het resultaat is een schoner leefklimaat.
Daar is in theorie niets tegen in te brengen. Is de Ecolamp het ei van Columbus?

 

Wetenschappelijk getest

Volgens de fabrikant is de Ecolamp vooral een verademing voor mensen met luchtwegproblemen. Een lokaal onderzoekslab heeft de positieve werking van de lamp wetenschappelijk vastgesteld.

 

Test
Wij hebben de Ecolamp een aantal weken gebruikt op de redactie. De gezuiverde lucht lijkt kouder, frisser en schoner. Verder merkten wij geen verandering maar daar moet bij vermeld worden dat er bij ons geen mensen met luchtwegproblemen werken. Het idee is goed. Want wie wil er nou geen frisse, schone lucht inademen. In de praktijk merkten wij wel een paar nadelen.

 

Nadelen

- De lamp is een soort vuurtorenachtige tafellamp ter grootte van een pedaalemmer en zal niet voor ieder interieur een aanwinst zijn.

- In het begin verspreidt de lamp een ozonachtige geur, maar dit zou nieuwigheid zijn.

- De lamp maakt geluid, omdat er een aanzuigrotor in zit. Vooral 's nachts is dat onprettig.

- Bovendien maakt de lamp – als iedere lamp – licht (fel UV blauw als een zonnebank) wat niet prettig is als je wilt slapen. Om dat licht te dempen zit er een blindeerkapje bij.

- De Ecolamp gebruikt meer energie dan een gewone luchtverfrisser. Het is de bedoeling dat de lamp, op een van de twee standen, continu aanstaat.

- De lamp is ontwikkeld in samenwerking met Philips. De lamp zelf wordt inderdaad geleverd met een UV-lampje van Philips er in, dat overigens om de zoveel tijd moet worden vervangen voor een paar tientjes.


Aantrekkelijk?

Klaas Wilting is ambassadeur van de Ecolamp, maar hij deed ook de PR voor de DSB bank. Of iemand zonder problemen met de luchtwegen 169 euro over heeft voor de aanschaf van deze Ecolamp blijft te bezien. Mensen met astma, hooikoorts of lage weerstand zullen het er waarschijnlijk graag voor over hebben. Gebruik in wachtkamers bij dieren-, tand- en andere artsen, kinderdagverblijven en andere ruimten waar veel mensen samen komen en dus bacteriën verspreiden lijkt zonder meer nuttig.

 

Meer informatie over de ecolamp vind je op www.ecolamp.eu.

 

de ecolamp

krups espressoapparaat ae9000

senseo sarista

senseo twist en senseo lungo

test: Renault Twizy 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

HERINNERINGEN AAN DE TIENERTOER

Het Spoor viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan. Hoogste tijd dus om eens wat herinneringen op te halen. Want wie heeft er geen herinneringen aan de trein? Aan de Tienertoer bijvoorbeeld.

SUPERSPANNEND

Ik weet in ieder geval nog heel goed dat ik, na wat zeuren, met mijn vriendin op Tienertoer mocht. Hoe oud we precies waren en waar onze reis naar toe ging, zou ik niet meer weten. Ik heb vage herinneringen aan Amsterdam en Zandvoort. Maar hoe het voelde weet ik nog wel: superspannend om alleen op pad te gaan. Het was toch een beetje als de eerste keer alleen op vakantie. Alles was leuk, zelfs urenlang in de trein zitten.

Voor diegenen die het niet kennen, met een Tienertoer kan je (nu) voor 33 euro als tiener in de leeftijd van 12-18, drie dagen vrij met de trein door het land reizen. Waarheen je maar wilt. Het kaartje blijft 14 dagen geldig.

OOK HERINNERINGEN?

Heb jij ook herinneringen aan een Tienertoer die je in de jaren '70, '80 of '90 hebt gemaakt, bezoek dan backtothetienertoer.nl, volg de stappen en breng je Tienertoer herinneringen weer tot leven. Bekijk ook even het filmpje om in de stemming te komen.

- advertorial -

getest: magimix multifunctionele stoompan
   

O la la, sexy apps

   

smaragdgroen kleur van 2013

   

wit of zwart?

   

verslaafd aan wordfeud?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen lifestyle

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels