rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

TEST: DE ECOLAMP

De Ecolamp is een grote tafellamp, die de lucht zuivert. Dat doet-ie door de lucht aan te zuigen, te filteren door een ultrafijn koolstoffilter, en langs een sterke, desinfecterende UV-C lamp te voeren.

 

Gezuiverd en gedesinfecteerd

Door het filteren van de lucht door een koolstoffliter en het te beschijnen met een UV-lamp worden onzuiverheden verwijderd en wordt de lucht gedesinfecteerd. Ook geuren worden actief uit de lucht gefilterd. Het resultaat is een schoner leefklimaat.
Daar is in theorie niets tegen in te brengen. Is de Ecolamp het ei van Columbus?

 

Wetenschappelijk getest

Volgens de fabrikant is de Ecolamp vooral een verademing voor mensen met luchtwegproblemen. Een lokaal onderzoekslab heeft de positieve werking van de lamp wetenschappelijk vastgesteld.

 

Test
Wij hebben de Ecolamp een aantal weken gebruikt op de redactie. De gezuiverde lucht lijkt kouder, frisser en schoner. Verder merkten wij geen verandering maar daar moet bij vermeld worden dat er bij ons geen mensen met luchtwegproblemen werken. Het idee is goed. Want wie wil er nou geen frisse, schone lucht inademen. In de praktijk merkten wij wel een paar nadelen.

 

Nadelen

- De lamp is een soort vuurtorenachtige tafellamp ter grootte van een pedaalemmer en zal niet voor ieder interieur een aanwinst zijn.

- In het begin verspreidt de lamp een ozonachtige geur, maar dit zou nieuwigheid zijn.

- De lamp maakt geluid, omdat er een aanzuigrotor in zit. Vooral 's nachts is dat onprettig.

- Bovendien maakt de lamp – als iedere lamp – licht (fel UV blauw als een zonnebank) wat niet prettig is als je wilt slapen. Om dat licht te dempen zit er een blindeerkapje bij.

- De Ecolamp gebruikt meer energie dan een gewone luchtverfrisser. Het is de bedoeling dat de lamp, op een van de twee standen, continu aanstaat.

- De lamp is ontwikkeld in samenwerking met Philips. De lamp zelf wordt inderdaad geleverd met een UV-lampje van Philips er in, dat overigens om de zoveel tijd moet worden vervangen voor een paar tientjes.


Aantrekkelijk?

Klaas Wilting is ambassadeur van de Ecolamp, maar hij deed ook de PR voor de DSB bank. Of iemand zonder problemen met de luchtwegen 169 euro over heeft voor de aanschaf van deze Ecolamp blijft te bezien. Mensen met astma, hooikoorts of lage weerstand zullen het er waarschijnlijk graag voor over hebben. Gebruik in wachtkamers bij dieren-, tand- en andere artsen, kinderdagverblijven en andere ruimten waar veel mensen samen komen en dus bacteriën verspreiden lijkt zonder meer nuttig.

 

Meer informatie over de ecolamp vind je op www.ecolamp.eu.

 

de ecolamp

krups espressoapparaat ae9000

senseo sarista

senseo twist en senseo lungo

test: Renault Twizy 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

DIT IS HET NR.1 CADEAU VOOR KERST

Als het even kon was het elke dag Kerst voor ons.

De kriebels in onze buik zijn nog steeds hetzelfde als vroeger. Eindelijk komen de kerstdagen dichterbij! Bij uitstek de dagen waarop je samenkomt met dierbaren en familie. Je maakt je huis klaar, zoekt kleding uit en verheugt je erop om iedereen weer te zien. Als een kind zo blij!

NIVEA maakt al meer dan 100 jaar deel uit van de belangrijkste momenten in het leven van families. Zij hebben een poll gehouden onder haar trouwe Facebook-fans om erachter te komen wat zij het belangrijkst vinden tijdens de kerstdagen.

Lees hier de top-5

 

- advertorial -

 

getest: magimix multifunctionele stoompan
   

O la la, sexy apps

   

smaragdgroen kleur van 2013

   

wit of zwart?

   

verslaafd aan wordfeud?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen lifestyle

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels