Inmiddels is er al een hele serie van Zilveren Lepel kookboeken.

quicke2Eén ding hebben ze gemeen, de Zilveren Lepel boeken gaan over de Italiaanse keuken en Italiaanse recepten. Dit laatste kookboek, in De Zilveren Lepel Quick en Easy krijg je 100 snelle recepten. Authentieke Italiaanse recepten die je binnen 30 minuten op tafel zet.

Binnen een half uur

De recepten zijn zeer gevarieerd. De indeling is als volgt: Hapjes, Eerste gang, Tweede gang, Bijgerechten, Nagerechten en dranken en Basisgerechten. Onder de recepten vind je veel klassiekers als Carpaccio, Ragù, Spaghetti Carbonara, verschillende soorten risotto, Lasagne bolognese, allemaal binnen een half uur te maken.

Compleet kookboek

Quick en Easy is eigenlijk een vrij compleet kookboek waaruit je complete menu’s kunt koken. Als je niet van lang kokkerellen houdt, zit je met dit kookboek helemaal goed. Achterin vind je nog een extra indeling van de recepten op tijd, en zie je welke gerechten je binnen 10, 15, 20 en 30 minuten kunt maken. Bij ieder recept vind je een duidelijke uitleg en een paginagrote foto van het gerecht. Dat maakt het boek ook heel geschikt voor de beginnende kok.

Voorbeeld recept

Gegratineerde macaroni

(4 personen)

2 eetlepels boter, plus wat extra om in te vetten
1 hoeveelheid bechamel saus, zelfgemaakt of uit de winkel
50 gram vers geraspte parmezaan
2 eierdooiers
350 gram macaroni
zout

Verhit de oven tot 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

Meng de bechamel, parmezaan, boter en dooiers in een kom.

Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in een kom. jRoer er de helft van het bechamelmengsel door. Doe de pasta in de ovenschaal en schep er de rest van de saus overheen.

Zet het gerecht 15-20 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.