Ben je een koffieliefhebber? Drink je het het liefst zwart en sterk of lijkt wat variatie je lekker.

Hieronder een paar koffie recepten om uit te proberen.

Café Borgia

100 g pure chocolade
suiker of honing
4 el room
1/2 liter koffie

Breek de reep chocolade in stukjes en smelt deze in een pannetje of magnetron. Roer er wat suiker, honing of zoetstof door en 4 el room. Schenk er al roerende scheutje voor scheutje de koffie bij. Goed romig kloppen. In vier koppen schenken. Eventueel nog wat opgeklopte slagroom erop doen en wat kaneel- of cacaopoeder als garnering.

Café d’amour

1 mokkakopje sterke koffie
1 mespunt cacaopoeder
1 snufje kaneel
1 scheutje cointreau (2 cl)
1 kaneelpijpje
Vul een kopje voor 3/4 met hete koffie. Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij. Giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje rechtop in het kopje. Hiermee roer je de koffie.

Irish coffee

 40 ml whisky
1 tl rietsuiker
120 ml sterke koffie
50 ml half stijfgeklopte room

Doe de rietsuiker en de whisky in een glass. Voeg de koffie toe en daarover de vloeibare dikke room.

Edinburgh coffee

1 kop sterke koffie of espresso
20 ml of Drambuie
120 ml opgeklopte melk
cacao poeder

Schenk de Drambuie in een glas. Voeg de sterke koffie of espresso toe. De opgeklopte melk met schuim erop schenken. Cacao poeder erover strooien. Eventueel suiker toevoegen, de Drambui is ook al zoet.

Cappuccino

150 ml opgeklopte melk
1 kleine kop sterke koffie of espresso
cacao of kaneelpoeder

Echte cappuccino wordt gemaakt met espressomachine en een melkstomer. Maar het kan ook met sterk gezette koffie en hete melk die een minuut lang stevig geklopt wordt. Vul de kop voor een derde met koffie en schenk er tweederde geschuimde melk bij.

Latte macchiato

 1 kop espresso
25 ml koude melk
150 ml opgeklopte warme melk

Doe de koude melk in een glas, schenk de warme opgeklopte melk met schuim er zo voorzichtig mogelijk bij. Dan rustig schenkend de espresso door het melkschuim schenken.