Pindakaas, wie houdt daar nou niet van.

Pindakaas is een product dat zich goed laat combineren met zowel zoet als hartig. Bovendien is pindakaas best gezond. Handig dus, een heel boek met alleen pindakaas recepten. En, er staan zeker een aantal verrassende recepten in.

Veelzijdig

Pindakaas blijkt veelzijdiger dan je denkt. In het boek vind je een aantal hartige recepten voor soep, salade en sauzen, maar ook voor snacks, snoep en zelfs dranken.
Natuurlijk kent iedereen de boterham met pindakaas, de pindasaus en misschien de pindakoekjes.  Maar als je door dit boek bladert, zie je dat er nog veel meer mogelijk is. Heerlijke havermoutrepen, pindakaasbrood, pindacorn, muffins, pindabrownies en zelfs een pinda latte.

Het boek

Het Pindakaasboek is een boek van Jennifer Foster en Lianne Koster die samenwerken onder de naam Cookart, wat ook de naam van hun eerste boek is. Het Pindakaasboek is echt een boek voor pindakaas liefhebbers. Het boek ziet er bovendien mooi uit, met mooie foto’s en originele recepten.

Voorbeeld recept blz. 54

Krachtvoer

voor 1 pot granola | bereidingstijd 5 min.| wachttijd 60 min.

Ingrediënten

90 gram quinoa
90 gram havermout
20 gram honing
50 gram pecannoten
2 tl pindakaas
1 el kokosolie

Verwarm de oven voor op 175 C. Laat de quinoa 10 min. in heet water weken. Zorg vervolgens dat de quinoa helemaal droog gedept is. Meng dan de quinoa met de havermout. Hak de pecannoten fijn in grove stukken. Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg het samen met de pindakaas en de honing toe aan het mengsel. MEng goed. Spray bakpapier in en leg hier het krachtvoer op. Bak het 25 minuten. Zorg dat het daarna helemaal is afgekoeld voordat je het opbergt.