Eet je altijd hetzelfde op brood en heb je wel eens zin in wat anders?

bruschkDan is het boek Bruschetta Easy van Sabrina Fauda-Role iets voor jou. Heb boek geeft je 82 ideeën om iets lekkers en bijzonders te maken van je broodmaaltijd.

Bruschetta in stappen

Natuurlijk begint het boek met een uitleg hoe je bruschetta’s maakt. In het kort doen je dat zo:

– kies en snijd brood
– besmeer met boter
– voeg een luxe ingrediënt toe (vis, vlees, kaas)
– verdeel er verse ingrediënten over (groenten, kruiden of fruit)
– doe er een origineel ingrediënt bij dat een bijzonder textuur geeft
– breng de bruschetta op smaak met zout, peper of andere smaakmakers
– zet de bruschetta onder de grill
– serveer de bruschetta

Je krijgt over alle stappen meer uitleg in het boek, dat er trouwens erg mooi uitziet met mooie, grote foto’s van alle bruschetta’s. En nog beter, het boek geeft je heel veel ideeën voor bijzondere smaakcombinaties. Lekkere combinaties van vlees, kaas of vis met hummus, spreads of chutney’s. Ook handig dat bij het recept wordt aangegeven in welk seizoen de bruschetta het lekkerst is. Het is tegelijk ook een prima manier om wat meer groenten en kruiden aan je voedingspatroon toe te voegen.

Voorbeeld recept

bieRillette van wortel en biet

voor 4 personen

1/2 rauwe biet
4 takjes peterselie
4 takjes kervel
4 takjes munt
1 klein stukje gember
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
3 snufjes korianderpoeder
zout en peper
4 sneetjes volkorenbrood
200 gram rillette van wortel (roomkaas met geraspte wortel, geraspte gember, korianderpoeder en komijnzaad)
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd.

Schil en rasp de biet, hak de kruiden fijn en rasp de gember. Meng dit alles met de olijfolie, de azijn, het korianderpoeder, zout en peper. Laat 30 minuten marineren. Besmeer de sneden brood met de rillette van wortel. Schep een lepel van de gemarineerde biet op de bruschetta en verdeel de sesamzaadjes erover voordat je ze serveert.