Klassieker: stoofpeertjes

Heb je nooit stoofperen gemaakt? Het is nu wel heel makkelijk met het stoofperenpakket waar alles in zit.

stp

Albert Heijn was zo vriendelijk om ons uit de serie ‘De lekkerste klassiekers zelf gemaakt’, het stoofperenpakket te sturen. Inhoud: peren, kaneelstokjes en een flesje bessensap. Je hoeft er  zelf alleen wat water en suiker bij te doen. Leuk, dacht ik. Ga ik meteen even doen.

stp2

Dus de peren geschild (eigenlijk moeten ze heel blijven, maar ik snijd ze altijd in vieren zodat het klokhuis er al uit is), bessensap, water, kaneelstokje en suiker er bij. En zoals aangegeven op het recept anderhalf uur laten stoven. Daar hoef ik niet bij te blijven dacht ik. En lekker dat het rook. Tot het opeens minder lekker ging ruiken. Maar toen was het al te laat.

stoofperen

Heel jammer 🙁 want je kunt nog zien dat de peren prachtig rood waren geworden. Op het recept stond nog: Let bij het stoven op dat er genoeg vocht in de pan blijft. Daarom ga ik zo maar eens op weg naar de winkel voor een nieuw pakket en dan blijf ik er wel even bij.

Stoofpeertjes zijn, als ze niet verbrand zijn, lekker als bijgerecht bij wild of stoofvleesgerechten of als nagerecht. Bijvoorbeeld met wat kaneelijs of vanilleijs en/of slagroom. Maar ook in de yoghurt zijn ze lekker.