Karbonades sous vide

Karbonades kunnen heel lekker zijn. Maar vaak niet als ik ze klaarmaak.

Het lukt me niet om er een mals en sappig stukje vlees van te maken. Ik laat ze daarom een heel eind links liggen. Maar omdat ik het Espressions Sous Vide apparaat aan het uitproberen en ik gelezen heb dat je zelfs wat goedkopere en taaiere vleessoorten mals kan krijgen op deze manier. Een goede kans dus om karbonades een tweede kans te geven.

karb

Dit is het recept dat ik gebruikt heb:

Karbonades

4 (haas)karbonades
mosterd
gedroogde bieslook
peper
zout

Verwarm het sous vide apparaat voor op 56 °C.

Besmeer de karbonades aan beide kanten met mosterd en strooi er wat zout, peper en bieslook over.

Verpak ze vacuüm.
Leg ze in het sous vide apparaat als het op temperatuur is, voor 4 uur op 56  °C. Ik heb hierbij het rekje gebruikt, zodat ze mooi rechtop staan.

Resultaat

Het resultaat: eindelijk supermalse karbonades. Man en zonen helemaal blij.