rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

OVERWAARDE

Overwaarde is het verschil tussen het bedrag waarvoor u de hypotheek heeft afgesloten en de marktwaarde van het huis. De waarde van uw huis zal in de loop van de tijd flink gestegen zijn.

 

U kunt op verschillende manieren gebruik maken van de overwaarde van uw huis.

 

Gebruiken van de overwaarde

 

1. Tweede hypotheek

Bij voldoende overwaarde kunt u de mogelijkheid van een tweede hypotheek overwegen. U sluit dan voor hetzelfde huis een tweede hypotheek af voor het bedrag dat u wilt gebruiken. De rente is alleen aftrekbaar als u het geldbedrag gebruikt voor de verbouwing of verbetering van uw woning.

Taxatie is voor het afsluiten van een tweede hypotheek niet altijd nodig, vaak voldoet de WOZ-waarde.

offerte tweede hypotheek

 

2. Verbouwen, renoveren of opknappen

Heeft u plannen om uw huis te renoveren, uit te bouwen of te verbeteren? U kunt hier heel goed de overwaarde van uw huis voor gebruiken. Als u de overwaarde van uw huis gebruikt voor de verbetering van uw woning is de hypotheekrente aftrekbaar van de belasting.

Wilt u de overwaarde besteden voor een ander doel als uw huis, bijv. een auto of reis, dan kunt u ook de mogelijkheden van een consumptief of hypothecair krediet of krediethypotheek bekijken.

 

3. Oversluiten van de de hypotheek

Wilt u de overwaarde van uw huis verzilveren zodat u vrij over dit bedrag kunt beschikken, dan kunt u de hypotheek oversluiten. U sluit een nieuwe, hogere, aflossingsvrije hypotheek af. Met het nieuwe hypotheekbedrag lost u de oude hypotheek af en over de rest kunt u beschikken zo u wilt. Of en in hoeverre de hypotheekrente over de gebruikte overwaarde aftrekbaar is, is afhankelijk van de manier waarop u het besteedt.

meer over oversluiten van de hypotheek , waarom en de kosten daarvan.

 

 

tweede hypotheek overzicht

afsluiten tweede hypotheek 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

HERINNERINGEN AAN DE TIENERTOER

Het Spoor viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan. Hoogste tijd dus om eens wat herinneringen op te halen. Want wie heeft er geen herinneringen aan de trein? Aan de Tienertoer bijvoorbeeld.

SUPERSPANNEND

Ik weet in ieder geval nog heel goed dat ik, na wat zeuren, met mijn vriendin op Tienertoer mocht. Hoe oud we precies waren en waar onze reis naar toe ging, zou ik niet meer weten. Ik heb vage herinneringen aan Amsterdam en Zandvoort. Maar hoe het voelde weet ik nog wel: superspannend om alleen op pad te gaan. Het was toch een beetje als de eerste keer alleen op vakantie. Alles was leuk, zelfs urenlang in de trein zitten.

Voor diegenen die het niet kennen, met een Tienertoer kan je (nu) voor 33 euro als tiener in de leeftijd van 12-18, drie dagen vrij met de trein door het land reizen. Waarheen je maar wilt. Het kaartje blijft 14 dagen geldig.

OOK HERINNERINGEN?

Heb jij ook herinneringen aan een Tienertoer die je in de jaren '70, '80 of '90 hebt gemaakt, bezoek dan backtothetienertoer.nl, volg de stappen en breng je Tienertoer herinneringen weer tot leven. Bekijk ook even het filmpje om in de stemming te komen.

- advertorial -

huren of kopen?


   

kosten koper 2013


   

garant staan bij hypotheek

   

meer lenen dan toegestaan

   


   
 
 

LAATST GESTELDE VRAGEN

Kan je een hypotheek krijgen zonder vast contract met borg?

Wat als iemand die borg staat in financiële problemen raakt?

Mag een vriend garant staan voor een hypotheek?

Telt een ww-uitkering mee als inkomen bij een hypotheek?

Kan dochter een hypotheek krijgen zonder vast inkomen?

Hoe kan je je betaalde hypotheekrente terugvragen?

 

   

alle rubrieken

alle onderwerpen
hypotheek

stel een vraag

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels