rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

TOCH GEZOND!

Sommige vruchten hebben de naam dat ze niet of minder gezond zijn omdat er minder voedingsstoffen in zouden zitten. Zoals b.v. de komkommer en de watermeloen die bijna alleen maar uit water zouden bestaan.

 

Familie komkommer meloen

Van citrusvruchten, rood fruit en blauwe bessen weten we wel dat ze heel gezond zijn en veel vitaminen en anti-oxidanten bevatten. Maar van komkommer en meloen wordt vaak gedacht dat, hoewel ze lekker zijn, ze minder gezond zouden zijn. Ook al bevatten ze inderdaad veel water, toch behoren ook de komkommer en watermeloen, die beide tot dezelfde plantenfamilie horen, thuis in het rijtje van gezonde voeding.

 

De watermeloen

De watermeloen is een heerlijk zomerfruit. Lekker zoet, dorstlessend en verkoelend. De naam is niet voor niks watermeloen, want deze meloen bestaat maar liefst voor 92% uit water. Toch bevat de watermeloen een flinke hoeveelheid gezonde stoffen.

Vitamine C en A zijn komen hoge mate voor. Ook vitamine B1 en B6, potassium en magnesium zijn aanwezig, net als het anti-oxidant lycopeen, zelfs nog meer als in de tomaat. Watermeloen is dus rijk aan voedingsstoffen, maar bevat maar weinig calorieën. Een ideaal slank tussendoortje.

Je koopt misschien niet vaak een hele watermeloen. Je kunt vaak parten kopen. Kijk goed of ze er fris uitzien en kies voor zware parten met donkere pitten. Je kunt de pitten trouwens zonder problemen opeten.

 

De komkommer

Heel geschikt om te gebruiken in salades vooral op warme dagen. Komkommer wordt meestal rauw gegeten of ingelegd in het zuur.

Behalve vitamine C bevat de komkommer stoffen die verzachtend werken op de huid en zwelling wegnemen. Vaak wordt aangeraden om komkommer op gezwollen oogleden te leggen of op een zonverbrande huid.

De schil van de komkommer bevat veel vezels, en verschillende mineralen als silica, kalium en magnesium.

Een verse komkommer hoort fris donkergroen te zijn en stevig aan te voelen. Om ze te beschermen tegen stoten tijdens transport en insecten wordt op komkommers vaak een waslaagje aangebracht. Wil je de komkommer met schil eten (de schil is juist heel gezond), kies dan voor een biologisch gekweekte komkommer.

Komkommers kunnen slecht tegen warmte, dus je bewaart ze het beste in de koelkast.


 

blauwe bessen zijn gezond

brouw je eigen kruidenthee

de gezondste thee

eet gerust chocolade!

eet gezond fruitblz 1 van 1
kkgdcnvzre
TyzSsh muskfdhmjvgv
Pieter
Goed om te weten dat tomaten niet bij de komkommer opgeborgen moeten worden. Dit is toch iets wat ik altijd doe, en vaak koop je ze ook samen.
The Greenery heeft hier ook meer info over: Komkommer.nl.
Teler
Bewaartip:
Bewaar komkommer nooit in de koelkast, maar in een voorraadkast of kelder en het liefst in plastic zak. Ook rijpend fruit of tomaten zijn slecht voor een komkommer; dit verouderd de komkommer snel.

met vriendelijke groeten.
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

Vaak weet je precies welke vloer je mooi vindt. Maar welke vloeren zijn trendy én praktisch?

Een vloer kies je niet alleen voor het mooi. Je moet er ook een beetje fijn en zorgeloos op kunnen leven toch? Liefst zonder dat je je over ieder krasje of vlekje zorgen hoeft te maken. Als je jonge kinderen en/of huisdieren hebt, stel je waarschijnlijk andere eisen aan een vloer dan wanneer je maar alleen bent. De keuze aan materiaal, kleur en dessin is groot. En dat maakt de keuze er ook niet makkelijker op.

Trendy vloeren

Laminaat vloeren blijven onverminderd populair. Lees hier meer over trendy en praktische vloeren van dit moment, zoals bijvoorbeeld de gietvloer, pvc laminaat, de beton- of industriële look, de houten vloer en de tegelvloer.

weerstand verhogen je weerstand verbeteren
   
glas wijn calorieen

hoeveel calorieen zitten er in wijn?

   

de gezondste salade

   
stemming slaat om

last van stemmingswisselingen?


   
blauwe bes

je lever ontgiften

   

afvallen, zo lukt het niet

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen gezondheid

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face