rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

GEZONDE VOEDING

trends gezond eten  

LAATSTE TRENDS OP GEBIED VAN GEZONDE VOEDING

De inzichten over wat gezonde voeding is, veranderen steeds. Dit zijn 10 trends die je steeds meer ziet.

 

 

8x LEKKER KLEURTJE

De schappen van de supermarkten puilen uit van aantrekkelijke, vrolijk getinte producten. Hoe komen ze aan hun mooie kleurtje?

     
natuurlijke suikervervangers   lever ontgiften

BESTE NATUURLIJKE SUIKERVERVANGERS

Zoet is lekker, maar suiker levert veel calorieën en is niet zo gezond. Vervang ze eens door natuurlijke alternatieven. Dit zijn de beste natuurlijke suikervervangers.

 

JE LEVER ONTGIFTEN

Beetje vet gegeten de laatste tijd, of een beetje veel gedronken? Dan is het misschien tijd om wat extra aandacht te schenken aan je lever. Met de volgende tips kun je je lever detoxen.

     
gezonde olie om in te bakken en frituren  

WAT IS DE GEZONDSTE OLIE OM IN TE BAKKEN?

Er bestaat veel verwarring over wat nu gezonde olie is en wat niet. Soms is een soort olie wel gezond, maar niet als je er in gaat koken of bakken of frituren.

 

BROUW JE EIGEN KRUIDENTHEE

Thee van zelfgeplukte, verse kruiden is niet alleen lekker maar ook nog gezond. Niet alle kruiden zijn altijd voorhanden, omdat het niet het goede seizoen is of omdat ze...

     
 

10 TIPS OM MEER GROENTEN TE ETEN

Groenten zijn gezond, maar lang niet iedereen eet genoeg groenten. Daarom hier wat tips en ideeen om meer groenten in je voedingspatroon te stoppen. Wel op een lekkere manier natuurlijk.

 

MEER FRUIT MET EEN SAPCENTRIFUGE

Heb je moeite het aanbevolen aantal van 2 stuks fruit en 200 gram groenten te halen? Dan is een sapcentrifuge een manier om meer fruit te gebruiken. Gezond en lekker.

     
 

VOEDING SPECIAAL GEZOND VOOR VROUWEN

Er zijn voedingsmiddelen die speciaal gezond zijn voor vrouwen en helpen bij bepaalde vrouwenkwaaltjes als je ze regelmatig eet.

 

TOP 10 ONVERWACHT ONGEZONDE VOEDING

Over voeding waarvan je denkt dat het gezond is, maar in werkelijkheid best ongezond is.

     
 

OMEGA-3 VETZUREN

Steeds vaker zie je producten waaraan omega 3 en soms omega 6 zijn toegevoegd. Wat is het en waar is het goed voor en hoe kun je zorgen dat je voldoende binnenkrijgt?

 

IS BROOD NOU WEL OF NIET GEZOND?

Brood, wie eet het niet. Maar steeds vaker wordt in twijfel getrokken of brood wel zo goed voor je is. Dus, hoe zit het nou, is brood nu wel of niet gezond?

     
 

ETEN ALS EEN OERMENS

Gezonder eten kan op verschillende manieren. Volgens het Paleo dieet zouden we moeten eten als de oermens. Maar hoe doe je dat?

 

DE GEZONDSTE SALADE TER WERELD

Een Duitse voedingsdeskundige heeft de gezondste salade ter wereld samengesteld. Kijk hier wat er allemaal in gaat.

     
 

EET GERUST CHOCOLADE

Chocola is namelijk heel gezond. Lees hier hoeveel en welke chocola je het beste kunt eten en welke effecten je kunt verwachten.

 

EIEREN ZIJN GOED VOOR JE

Altijd goed om te weten zo vlak voor Pasen, maar ook voor de rest van het jaar als je van eieren houdt. Vier mythes over eieren.

     
 

STEVIA: DE NIEUWE SUIKER

Stevia is een natuurlijke zoetstof die maar liefst tot 300 keer zoeter is dan suiker. Je hoeft er dus maar heel weinig van te gebruiken. Klinkt goed toch? En het heeft meer voordelen

 

10 x VOEDING DIE ONTGIFT

Heb je een tijdje niet goed op je voeding gelet en te veel en te vet gegeten? Dan kan je je wel eens moe, vol of niet fit voelen.

     
Voel je goed in je lijf<br>MacGraw, P.  

ZOETE LEUGENS

Wil je minder suiker gebruiken? Pas dan op voor artikelen met pakkende teksten op de verpakking, die beloven dat er veel minder of zelfs 0% suiker in zit.

 

VOORKOM EEN OPGEBLAZEN GEVOEL

Iedereen heeft wel eens last van een opgezette buik en een opgeblazen gevoel. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Met deze tips kun je het vaak voorkomen.

     
 

DE BLAUWE BES HERONTDEKT

Dat broccoli, tomaat en vette vis tot de gezondste voedingsmiddelen behoren is redelijk bekend. De blauwe bes of bosbes lijkt tot nu toe in het rijtje vergeten te zijn, maar is nu...

 

10 SUPERGEZONDE VOEDSELCOMBI's

Sommige voedingmiddelen zijn al heel gezond van zichzelf, maar in combinatie met andere voeding worden ze supergezond.

     
 

TOCH GEZOND!

Sommige vruchten hebben de naam dat ze niet of minder gezond zijn omdat er minder voedingsstoffen in zouden zitten.

 

HEB JE SUPPLEMENTEN NODIG?

Als de 'R' in de maand is wordt het kouder en liggen griepjes en verkoudheden weer op de loer. Gezond eten is natuurlijk een eerste waar je op let. Maar is dat genoeg?

     
 

EET JIJ TE ZOUT?

Te zout eten is niet goed voor je. Er zijn voedingsmiddelen waarvan je misschien niet wist dat ze veel zout bevatten. Bekijk dit lijstje eens.

 

TOP-10 GEZONDE GROENTEN

Groenten zijn gezond en horen iedere dag bij je dagelijkse voeding. Bij voorkeur 2 ons per dag, overeenkomt met 3 a 4 grote opscheplepels.

     
  Voel je goed in je lijf<br>MacGraw, P.

SUPERSAPJES

Moe? geen energie om de ene voet voor de andere te zetten? Juist in de winter als er weinig vers fruit te vinden is kun je wel een extra vitamine stoot gebruiken.

 

FRUIT WANNEER EET JE HET?

Fruit moet, fruit is gezond. Maar op welk moment van de dag kan je het het beste eten?

     
 

ZELF JE CHOLESTEROL VERLAGEN

Cholesterol is een zachte, wasachtige substantie die in alle lichaamsdelen voorkomt. Een deel daarvan is door je lichaam zelf aangemaakt, een ander deel komt..

 

GROENTEN: RAUW OF GEKOOKT?

Dat groenten gezond zijn, daar is iedereen het wel over eens. Maar is het gezonder om je groenten rauw of gekookt te eten?

 

     
 

TOP-10 GEZONDE VOEDING

Dat de groenten en fruit veel goede voedingstoffen bevatten is al lang bekend. Maar onderstaande producten staan echt aan de top omdat ze vol zitten met gezonde...

 

DE BESTE BRONNEN VAN VITAMINE C

Vitamine C is één van de bekendste vitamine en ook een hele belangrijke vitamine die je helpt gezond te blijven. Hieronder zie je welke voedingsmiddelen het meeste...

     
 

ONTGIFTINGSDIEET

Tegenwoordig bevat de lucht, ons voedsel en het water chemische, gifige en onnatuurlijke stoffen. Deze afvalstoffen stapelen zich op in ons lichaam.

 

TRANSVET, ZO ONGEZOND IS HET

Wie zich enigszins bezig houdt met gezonde voeding weet al snel dat je vet met mate moet gebruiken. Met mate, dus niet helemaal verbannen.

     
Voel je goed in je lijf<br>MacGraw, P.   Voel je goed in je lijf<br>MacGraw, P.

EET MINDER ZOUT

Als je gezond wilt eten wordt ook aangeraden om niet te veel zout te eten. Minder zout is goed voor het hart en de bloeddruk.

 

EET GEZOND FRUIT

Iedereen weet dat het gezond is om fruit en groenten te eten. Toch lukt het niet altijd om dagelijks voldoende vers fruit binnen te krijgen.

     
 

EEN GEZOND DIEET

Natuurlijk weet iedereen dat je gezond en gevarieerd moet eten. Maar niet iedereen heeft zin om caloriën te tellen en de hoeveelheid voedsel te wegen en soort voedsel...

 

GEEN ZIN iN ONTBIJT

Als je gezond wilt eten wordt ook aangeraden om niet te veel zout te eten. Minder zout is goed voor het hart en de bloeddruk.

     
 

GROENE THEE, WITTE THEE EN ZWARTE THEE

Thee is een eeuwenoude drank afkomstig uit China. Alle theebladeren komen van de heester Camellia Sinensis. Afhankelijk van de behandeling krijgt de thee haar ...

 

ZO GEZOND ZIJN NOTEN

Noten worden vaak gezien als caloriebommetjes vol vet en worden daarom vermeden door mensen die op hun lijn letten. Maar noten bevatten veel

     
 

GLYCEMISCHE INDEX

Uit onderzoek blijkt steeds meer dat er mogelijk een relatie bestaat tussen de glycemische index en overgewicht. Met de glycemische index (GI) wordt de ..

 

TIPS GEZONDE VOEDING

Eigenlijk is het wel algemeen bekend hoe je gezond kunt eten, maar hier toch nog eens de belangrijkste feiten op een rijtje:

     
 

IS GEZOND ETEN DUUR?

Vaak bestaat het idee dat gezond eten duurder is. Daarom wat tips om op een goedkope manier toch gezond te eten.

 

DE GEZONDSTE THEE

Thee bevat stoffen die goed zijn voor de gezondheid zoals anti-oxidanten en polyfenolen. Maar welke thee is nu echt de gezondste en waarom?

     
 

KOFFIE EN GEZONDHEID

Koffie, je houdt ervan of niet. De één is gevoeliger voor de effecten van cafeïne dan de ander en voelt zich sneller minder prettig na het drinken van te veel koffie.

 

SOUTH BEACH DIEET IDEETJES

Bij het volgen van een dieet waarbij weinig koolhydraten zijn toegestaan zoals het South Beach dieet of het Atkins dieet lijken de mogelijkheden een gevarieerd dieet samen te stellen

     
 

KOOLHYDRATEN

Als je gezond wilt eten is kennis over koolhydraten belangrijk. Er zijn tegenwoordig veel diëten die het gebruik van koolhydraten zo veel mogelijk willen beperken.

 

KIES VOOR KLEUR

Groenten en fruit hebben de prachtigste kleuren. Daardoor zien ze er niet alleen aantrekkelijk uit maar de verschillende kleuren fruit en groenten bevatten ook verschillende vitamines,

     
 

MEDITERRANE DIEET

Het Mediterrane Dieet is geen echt dieet. Het is meer een levenswijze waarbij je de keuze maakt voor gezonde producten. Door het volgen van deze manier van eten....

 

KOFFIE MYTHES

Koffie wordt veel en graag gedronken, het is in feite de meest gebruikte drug. Toch doen er ook veel verhalen de ronde over koffie. In relatie tot de gezondheid bijvoorbeeld.

     
   

VERKLEIN HET RISICO OP KANKER

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds publiceerde onlangs nieuwe inzichten over de bevindingen over de relatie tussen het onstaan van kanker en voeding.

   
     

blauwe bessen zijn gezond

gezond dieet

kies voor kleur

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
weerstand verhogen je weerstand verbeteren
   
glas wijn calorieen

hoeveel calorieen zitten er in wijn?

   

de gezondste salade

   
stemming slaat om

last van stemmingswisselingen?


   
blauwe bes

je lever ontgiften

   

afvallen, zo lukt het niet

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen gezondheid

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face