rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

ZELF YOGHURTIJS MAKEN

Door ijs van yoghurt te maken krijg je licht, fris ijs met minder caloriëen dan b.v. roomijs. Je kunt alle soorten yoghurt gebruiken, maar volle yoghurt, Turkse en Griekse yoghurt geven wel een romiger resultaat dan magere yoghurt.

Soorten yoghurt

Er zijn diverse soorten yoghurt die allemaal meer of minder vet bevatten. Alle soorten yoghurt zijn geschikt voor het maken met ijs, maar als je een romiger smaak wilt kun je of voor een vollere yoghurtsoort kiezen of de magere yoghurt mengen met slagroom. Als je Turkse yoghurt gebruikt is het vaak niet nodig ook nog slagroom te gebruiken. Om erachter te komen wat je lekker vindt , kun je het beste een beetje experimenteren.

 

Magere yoghurt

bevat hoogstens 0,5 % vet

Halfvolle yoghurt

bevat minstens 1,5 % vet

Volle yoghurt

bevat minstens 3% vet

Roomyoghurt

bevat 5-8 % vet

Bulgaarse yoghurt

bevat 5 % vet

Turkse yoghurt

bevat tot 10 % vet

Slagroom

bevat minstens 35% vet

 

Basisrecept yoghurtijs

300 ml magere yoghurt + 150 ml slagroom

of

450 ml Turkse yoghurt

100 g basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker

Meng de yoghurt met de suiker en vanillesuiker. Klop de slagroom halfstijf en schep deze door het yoghurtmengsel. Doe het in de ijsmachine laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Basisrecept fruityoghurtijs

In principe is elk fruit dat rijp is goed. Lekker zijn aardbeien, perzik, mango, nectarine, meloen, frambozen, enz.

350 g yoghurt, ongezoet

150 g vers fruit

125 ml slagroom

50 g suiker

1 el citroensap

 

Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes, meng het met de suiker. Roer de yoghurt en de slagroom door elkaar, roer het fruitmengsel erdoor en giet het in de ijsmachine. Laat het draaien volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine (meestal 30 minuten).

 

Kersen-chocolade yoghurt ijs

300 g kersen

150 g suiker

250 g Griekse yoghurt

1 el cognac

paar druppels amandelextract

75 g pure chocolade

 

Was en ontpit de kersen. Doe ze met de suiker in een pan. Verwarm ze 10 minuten tot ze zacht worden en het sap vrij komt. Doe het mengsel in de blender en blend tot een glad mengsel. Wil je nog wat stukjes kersen in je ijs terugvinden, blend het dan minder fijn. Laat het mengsel afkoelen. Voeg yoghurt, cognac en amandelextract toe en blend nog even tot alles goed gemengd is. Zet het mengsel voor een uur of 2 in de koelkast, doe het dan in de ijsmachine en laat het ijs draaien volgens de aanwijzingen van je machine. Twee minuten voor het klaar is voeg je de chocolade op de volgende manier toe: Breek de chocolade in stukjes en smelt het in de magnetron of au bain marie. Giet het mengsel bij het draaiende ijs. Schep het ijs in een bak en zet het nog een uurtje in de diepvries.

 

 

ijs

ijs maken, koud kunstje

koek en gebak

eieren recepten



Bert
Geplaatst 487 dagen geleden
Toen ik het recept zag, dacht ik: Meteen aan de gang. Smaak is prima, helaas blijft het ijs in mijn nieuwe ijsmachine gewoon zacht. Dus uiteindelijk maar een uur in de vriezer gezet.
Nicole
Geplaatst 617 dagen geleden
Hmm, heerlijk! Heel erg bedankt, voortaan ga ik altijd volgens dit recept yoghurtijs maken!
leonie
Geplaatst 636 dagen geleden
superrrlekker dat basisrecept met die turkse yoghurt...heb er wel wat citroensap aan toegevoegd en een snufje zout.....toen wastie perfect mmmmmmmmmmmmmm
Sanne
Geplaatst 654 dagen geleden
Ik wilde zelf yogurtijs maken maar we hebben geen slagroom :P
Ik vind het erg lekker en ik ga het echt een keer proberen ;)

Groetjes Sanne (11 jaar)
----
Geplaatst 1118 dagen geleden
ga ik egt een keer probere!!
ron
Geplaatst 1630 dagen geleden
ik ga het een keer thuis proberen
rosa
Geplaatst 1683 dagen geleden
voor hoeveel personen is dit recept?
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face