rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

WRAPS

Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën.

 

 

Zelf maken of kopen

Wraps of bloemtortilla's kan je kant en klaar kopen of zelf maken:

voor 6 tortilla's

500 g bloem

1 tl zout

3 dl water

boter of olie

Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot je er een kleverig deeg van kan kneden. Blijf het kneden op een met bloem bestoven ondergrond tot het niet meer plakt. Verdeel het in zes delen. Rol het zo dun mogelijk uit. Druk eventueel met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een met een beetje olie of boter ingevette pan.

 

Bewaren

Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je er een bakpapiertje tussen legt kun je ze in de diepvries 6 maanden bewaren.

Opwarmen

Voor het opwaren leg je ze een paar minuten in een oven op 200 graden of even in de magnetron

Vouwen

Bedek de wrap of tortilla met de vulling. Laat aan de rand een paar centimeters vrij. Vouw twee uiteinden dubbel en rol de wrap dan stevig op. Leg ze op een bord of schaal met de naad naar beneden.

 

Recepten

Kip-groentenwrap met honing-mosterd

Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa

Zalm wraps

Thaise kip-kokos wraps

 

Kip-groenten wrap met honing-mosterd

(voor 6 wraps)

500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden

200 g broccoli, gekookt en in stukjes

200 g champignons, in plakjes en gebakken

1 ui, gesnipperd en gefruit

150 g geraspte kaas

2 el honing mosterd

1 b. crème fraiche

dragon (vers of gedroogd)

ijsbergsla, gesneden

zout en peper naar smaak

6 tortilla's (groot)

Verwarm oven (200 graden) of grill voor.

Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min).

 

Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa

(voor 6 wraps)

500 g rundvleesreepjes

100 ml sojasaus

6 tortilla's (groot)

ijsbergsla in reepjes gesneden

aluminiumfolie

 

Salsa:

1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)

1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

2 knoflookteentjes

verse koriander (fijngehakt)

2 uien (heel fijn gesneden)

1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)

2 el citroensap

1 el sojasaus

 

Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Maak de salsa: Vermeng alle ingrediënten en zet afgedekt in de koelkast

Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen.

 

Zalm wraps

2 kleine blikken of 1 groot blik zalm

250 g roomkaas (light)

2 el gehakte bieslook

1 el citroensap

2 tl gedroogde italiaanse kruiden

1/2 el uipoeder

4 tortilla's (groot)

Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd

500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel

 

Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder.

Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.

 

Thaise kip-kokos wraps

saus:

1 bekertje zure room

40 ml melk

2 el pindakaas

2 tl sojasaus

1 el sesamolie

 

kip vulling:

500 g kipfilet in stukjes gesneden

1 el olie of margarine (om in te bakken)

stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden

250 g wortel geraspt

250 g chinese kool in reepjes

1 ui

1 rode peper (van zaad ontdaan)

6 el pindakaas

100 ml water

1 el sesamolie

4 el geraspte kokos

1 el kerriepoeder

200 g gekookte witte rijst

6 tortilla's

 

Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast.

Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ong 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe.

Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij.

meer

 

 

noedels

pindasoep en roti

puur japans

russische recepten

russische recepten met wodka

sushi maken



kaas is lekker
Geplaatst 605 dagen geleden
mmmmmmmmm wraps
vanderhoyonks
Geplaatst 1155 dagen geleden
hoe lang op voorhand mag ik de wraps maken?
hennie
Geplaatst 1499 dagen geleden
waarom zetten jullie er niet bij hoeveel calorien en koolhydraten er in de wraps zitten.
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face