rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

SNOEP

Snoep lijkt speciaal voor kinderen. Veel felgekleurd en superzoet snoep wordt minder populair naarmate je ouder wordt. Maar er zijn dingen die altijd lekker blijven.

 

recepten

 

Engelse roomkaramels - fudge

Ingrediënten

225 g suiker

1 zakje vanillesuiker

50 g boter

125 ml slagroom

50 ml melk

Kleine vorm 8x8 of 10 cm doorsnede

Bekleed de vorm met bakpapier. Vermeng in een steelpan de suiker, vanillesuiker, boter met de slagroom en de melk. Breng het mengsel op een zacht vuur aan de kook en laat dit ruim een half uur koken. Test het mengsel door een druppel in koud water te laten vallen. Als u daarna de druppel tot een balletje kan kneden is het goed. Het mengsel heeft dan de kleur van lichte caramel. Laat de pan 5 min afkoelen. Roer het met een houten lepel tot het dik en korrelig wordt. Schep het in de vorm, laat het verder afkoelen en opdrogen. De caramel moet nu in totaal 24 uur drogen. Haal het na ongeveer 6 uur uit de vorm en snij het in blokjes zodat het aan alle kanten verder droogt.

 

Griesmeel koekjes

Maamoul (25 stuks)

Ingrediënten

250 g boter
450 g griesmeel
snufje zout
1/4 tl bakpoeder
75 g suiker
2 el rozenwater
1 el oranjebloesemwater
7 el water

walnoot vulling of dadelvulling

walnootvulling

325 g gehakte walnoten of pistachenoten

2 tl oranjebloesemwater

75 g suiker
kaneel

Meng alle ingrediënten

dadelvulling

325 g gehakte dadels

6 el boter

Kook de dadels met boter voor 15 - 20 minuten. Maak ze fijn tot bijna puree. Afkoelen voor gebruik.

Bereidingswijze

Begin een dag van tevoren.

Smelt de boter, meng bloem, griesmeel, zout en bakpoeder. Laat mengsel 1 nacht afgedekt staan.

Meng rozenwater, met oranjebloesemwater en water en sprenkel over het deeg. Meng het met vorken of de hand. Maak kleine balletjes en druk ze op een ondergrond met veel bloem plat. Schep een lepeltje vullen in het midden en vouw het deeg naar boven dicht.

Maak ze een beetje plat en leg ze op bakpapier en bak ze ongeveer 12 minuten op 180 graden. Voor opdienen met suiker bestrooien.

 

clafoutis

cake bakken

cakepops maken

zelf amandelspijs maken



een mens
Geplaatst 394 dagen geleden
ik hou van eten
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face