rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

ZOMERSE SALADES

Salades zijn heerlijk voor de zomer. Hieronder een paar recepten voor salades die je als maaltijdsalade kunt gebruiken, andere kun je serveren met vlees of vis.

 

Salade van krieltjes

Couscous salade

Rijstsalade

Zalm-fusilli salade

Tropische salade

Taco salade

Griekse salade

Macaroni salade

recepten

Salade van krieltjes

(4-6 personen)

1 kilo nieuwe aardappeltjes/krieltjes met schil, gewassen

6 eieren

250 g bacon (plakjes of blokjes)

1 rode ui, heel fijn gehakt

1 stengel bleekselderij. (in stukjes)

6 el mayonaise

1 bekertje zure room

zout en peper

Schil de aardappelen alleen als je dat nodig vindt. Kook de aardappelen met zout tot ze zacht maar nog stevig zijn (ong. 15 min). Laat ze afkoelen. Kook de eieren hard. Spoel ze af onder koud water. Pel ze en snij ze in stukjes. leg de bacon in een bakpan. Bak het op een halfhoog vuur bruin. Giet het vet eraf. Snij de aardappeltjes klein. Doe aardappelstukjes, ei, bacon, ui en selderij in een schaal. Voeg mayonaise, zout, peper, zure room toe. Laat alles nog een half uur afkoelen voor het opdienen.

 

Couscous salade

(voor 6-8 personen)

250 g coucous (ongekookt)

1 blik zwarte bonen (500 g)

1 grote stengel bleekselderij, gesneden

1 rode paprika (in stukjes)

2 tomaten

handje groene olijven

4 el verse peterselie (gehakt)

2 el verse mint (gehakt)

2 el verse dille

1 el verse oregano

1 el verse basilicum

2 uien fijngehakt

citroensap van 1 citroen

1 1/2 el olijfolie

zout en peper

Bereid de couscous als aangegeven op de verpakking. Als dit klaar is roer het dan los met een vork en laat het afkoelen.

Vermeng de overige ingrediënten met de couscous. Laat een uur afkoelen in de koelkast.

Rijstsalade

(4 personen)

450 g basmati rijst

1 ui (in stukjes)

1 stengel selderij (in stukjes)

versgehakte peterselie

100 g gehakte walnoten of pecannoten

100 g rozijnen

5 el olijfolie

5 el citroensap

3 el sojasaus

2 1/2 tl gemalen komijn

 

Kook de rijst zoals aangegeven. Giet de rijst af en doe het over in een schaal. Roer het door met een vork tot de rijst los en luchtig is. Laat afkoelen.

Vermeng de uien, selderij, peterselie, noten, rozijnen. Roer een sausje van de olijfolie, citroensap, sojasaus en komijnpoeder. Schenk het over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm fusilisalade

(4 personen)

1 blik zalm (450 g)

250 gr pasta b.v. fusili

bakje cherry tomaatjes (in tweeën gesneden)

1 komkommer (in blokjes)

200 g mozzarellakaas in dunne plakkjes

verse peterselie

100 g parmezaanse kaas, geraspt

100 ml olijfolie

4 el citroensap

2 teentjes knoflook (geperst)

1/2 tl dille

peper en zout naar smaak

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen. Maak de zalm schoon en verdeel het in kleine stukjes. Vermeng de zalm met de tomaatjes, komkommer, mozzarella, peterselie en parmezaanse kaas.

Meng voor de saus de olijfolie, citroensap, knoflook, dille, peper en zout. Giet over de salade.

 

Tropische salade

(4 personen)

500 g kipfilet, gekookt en in reepjes gesneden

100 g pecannoten

1 stengel bleekselderij, in stukjes

100 g kokos (geraspt, vers of gedroogd)

100 g pitloze druiven, gehalveerd

100 g ananas in stukjes (vers of uit blik)

2 el zure room

1 tl mosterd

zout en peper

8 el mayonaise

citroensap

Vermeng kip, noten, selderij, kokos, druiven en ananas. Roer de zure room, mosterd, mayonaise, citroensap, zout en peper.

 

Taco Salade

(voor 4-6 personen)

500 gram rundergehakt

1/2 zakje mix voor uiensoep

200 ml water

1 el chilisaus

bekertje zure room

1 krop ijsbergsla

geraspte kaas

1 grote tomaat in blokjes

zwarte olijven

1 groene paprika

maischips

tacosaus

 

Bak het gehakt rul en bruin. Doe het halve zakje uiensoep erdoor en 200 ml water en laat 8-10 minuten sudderen, af en toe roeren. Schep er 1 el chilisaus bij. Snij de krop ijsbergsla in dunne repen.

Doe de sla, geraspte kaas, tomaat, olijven en groene paprika in een schaal. Leg op ieder bord iets van het slamengsel, leg daarop wat van het gehakt en een schep zure room en garneer met tacochips. Geef er tacosaus bij.

Griekse salade

(4 personen)

1 krop romeinse sla, gewassen en in stukjes gesneden

1 rode ui in ringen

zwarte olijven ontpit

1 groene paprika in stukjes

1 rode paprika in stukjes

2 tomaten in blokjes

1 komkommer in blokjes

200 fetakaas of Ricotta in blokjes

6 el olijfolie

1 tl gedroogde oregano

sap van 1 citroen

peper

 

Vermeng in een slakom de sla, ui, olijven, paprika, tomaten, komkommer en kaas. Meng de olijfolie, oregano, citroensap en zwarte peper. Schenk de dressing voor het opdienen door de salade.

 

Macaroni salade

(4 personen)

1 pak macaroni (450 gr)

5 augurkjes

100 g salami plakjes of een stukjes

blikje mandarijntjes

100 g kaas

4 eieren

2 tomaten ontpit en ontveld

 

voor het sausje

1 el olijfolie

5 el mayonaise

5 el yoghurt

peper en zout

2 tl kerriepoeder

1 tl mosterd

 

Kook de macaroni, en laat deze afkoelen. Kook de eieren, laat ze afkoelen. Snijd augurkjes, salami, kaas, eieren en tomaten in stukjes. Meng de ingrediënten door de macaroni. Meng de ingrediënten voor het sausje en schep dit vlak voor het opdienen erdoor.

 

azijn

gember



lola
Geplaatst 996 dagen geleden
en is er ook vegatarisch bij
tessa
Geplaatst 1873 dagen geleden
over het eten van vegatarisch en salade

over gezonde sap

boeresalade met wat erbij.........?
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face