rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

recepten voor de bbq10 HEERLIJKE BARBEQUE RECEPTEN

Het maakt niet uit of je een houtskool-, gasbarbecue of een buitenkeuken hebt. Alle recepten zijn er op te maken.

 

Gemarineerde zalm

Salsa kipfilets met groene salade

Rundvlees en groenten spiezen

Citroen-Knoflook kippenvleugels of drumsticks

Gepofte aardappelen

Aardappelsalade

Satésaus

Varkenssaté

Gegrilde banaan met slagroom

Aardbeien tortilla's

 

Gepofte aardappelen

4 grote aardappelen (geschrobd)

3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden)

2 tl knoflookpoeder

3 el boter

zout en peper

4 stukken aluminiumfolie

125 ml zure room

4 el bacon instukjes

Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Stooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel).

Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over.


Gemarineerde zalm

1 tl gemberpoeder

1 tl knoflookpoeder

75 ml sojasaus

75 ml sinaasappelsap

4 el honing

1 ui, in stukjes gehakt

750 gr zalmfilet

 

Doe alle ingredienten behalve de zalm in een plastic (zelfsluitende) zak, en vermeng ze goed. Doe de zalm erbij en verdeel het mengsel over de zalm. Sluit de zak. Laat 15-30 minuten in de koelkast marineren. Draai de zak af en toe om.

Haal de zalm uit de marinade en leg deze op de barbecue, evt. op aluminiumfolie. Giet de laatste 5 minuten nog wat van de marinade over de zalm.

 

Salsa kipfilets met salade

(4 personen)

2 dubbele kipfilets

125 ml teriyaki saus

2 tomaten, ontveld en in stukjes

1/2 ui, gehakt

2 tl gehakte jalapeno pepers

2 tl fijngehakte koriander

4 el mosterd

4 el honing

1,5 el suiker

1 el olie

1,5 el azijn

1,5 el citroensap

350 g gemengde groene sla

1 blik ananas stukjes (450 g)

1 zak tortilla chips


Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast.

Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast.

Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten.

Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten).

Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing.

Geef de tortilla chips erbij.


Citroen-knoflook kippenvleugels

4 el olijfolie

1 el citroensap

2 el mosterd

6 knoflookteentjes (fijngehakt

2 tl zout

1 el gemalen zwarte peper

1 kilo kippenvleugels of drumsticks


Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade.


Rundvlees en groenten spiezen

(8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten)

500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm

1 ui medium in 8 parten gesneden

3 el sojasaus

1 el sherry

1 el olijfolie

1 el chilisaus

1/4 tl gemberpoeder

1 groene paprika

1 rode paprika

1 courgette

champignons

cherry tomaten

Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren.

Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika.

Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten.

Aardappelsalade

1,5 kilo aardappelen, geschild en in blokjes van 1,5 cm

1 kleine ui

4 eieren

1 appel

6 medium augurken (zoetzuur)

verse peterselie

3 el mayonaise

2 el yoghurt

2 tl mosterd

1 tl honing

peper en zout

 

Kook de aardappelblokjes tot ze net gaar zijn. Kook de eieren hard. Snijd de appel in kleine stukjes, de augurkjes klein en rasp of snij de ui zeer fijn. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de ingrediënten door elkaar.

Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd, honing, peper en zout en peterselie, en schep de saus er voorzichtig doorheen

 

Saté

500 g varkenslappen (hamlappen, frikandeau of varkenshaas) in blokjes (2 cm)

100 ml sojasaus

50 ml citroensap

2 el bruine suiker

1 gehakte ui

1 t. knoflook

1 tl gemberpoeder

1 tl korianderpoeder

0.5 tl tabascosaus

Vermeng alle ingredienten behalve het vlees en doe dit eventueel in een blender of keukenmachine. Vermeng de kruiden met het vlees. Doe de schaal met folie en laat tenminste 3 uur marineren.

Steek ongeveer 5 a 6 stukjes vlees aan een stokje. Brand de saté op de barbecue in ongeveer 10-15 minuten gaar. Af en toe keren.

 

Satesaus


200 g pindakaas

400 ml water

2 t knoflook

4 tl bruine suiker

4 el sojasaus

3 el citroensap

2 el kokosmelk ongezoet (indien gewenst)

4 tl sambal

Doe pindakaas en water in een pan en laat zachtjes warm worden tot het goed gemengd is. Haal van het vuur af en voeg de andere ingrediënten toe. Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is.


Aardbeien tortilla's

4 tortilla's

200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola

250 g aarbeien

2 el boter, gesmolten of vloeibaar

1 el suiker

0.5 tl kaneel

Rol de tortilla's in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje.

Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op.

Bestrijk ze met de helft van de boter.

Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om.

Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortilla's op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

Gegrilde banaan met room

250 ml slagroom

1 z vanillesuiker

1 el suiker

4 stevige bananen, diagonaal in stukken van 3 cm gesneden

2 el boter, gesmolten of vloeibaar

0.5 tl kaneel

Klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker stijf. Zet in de koelkast.

Leg de stukken banaan op aluminium folie. Besprenkel ze met de gesmolten boter en kaneel. Leg ze op de barbecue tot ze goudbruin worden.

Verdeel ze over 4 bordjes en schep de slagroom erover.

 

 

bbq overzicht

bbq recepten

bbq mannen of vrouwen zaak

gloeiende kolen bbq

welke bbq past bij mij?



timo
Geplaatst 1348 dagen geleden
ik wil gaan b.b.q.en . hoe kan ik het best kippebouten voorgaren. de een zegt , magnetron en de ander koken. ze zijn gemarineerd.groetjes
AAA
Geplaatst 1665 dagen geleden
ben een man van 40 .en ben ook gek op koken ,
[beep]
Geplaatst 1882 dagen geleden
vervang de sherry eens voor cognag
en voeg bij de marinade eens een fijn gehakte spaanse peper liefst rood zonder de pitten echt heerlijk
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face