rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

10 X AARDBEIEN RECEPTEN

Het is aardbeientijd en door het mooie weer van de afgelopen tijd is er een overschot aan aarbeien. Dus eet ze of maak er wat lekkers van. 10 x recepten met verse aardbeien.

 

Aardbeienfeitjes:

* 8 aardbeien van gemiddelde grootte bevatten 45 caloriëen en bezorgen je meer vitamine C dan 1 sinaasappel

* aardbeien zijn het enige fruit met zaad aan de buitenkant. Een aardbei heeft gemiddeld zo'n 200 zaadjes.

* aardbeien bevatten vezels en voedingsstoffen die goed zijn voor je algemene gezondheid, kans of hart- en vaatziekten verkleinen en je geheugen verbeteren.

Recepten

Vruchtenbowl

Aardbeien-yoghurtijs

Aardbeien sorbetijs

Aardbeien tompoezen

Aardbeien muffins

Aardbeien-mango marguarita's

Aardbeien ijscake

Aardbeien milkshake

Kwark met aardbeien

Gevulde perziken met aardbeiensaus

vruchten bowl

(10-12 pers.)

1 (water)meloen

500 g aardbeien (gehalveerd)

250 g frambozen

250 g rode druiven (gehalveerd en ontpit

1 stevige appel (granny smith)

scheutje vruchtenlikeur (fraises des bois of crème de cassis)

1/2 l blik ananas of verse ananas in stukjes

2 flessen sprankelende witte wijn

1 l koolzuurhoudend water

muntblaadjes als garnering

evt. ijsblokjes

Voor een niet alcolholische bowl vervang je wijn door druivensap aangevuld met koolzuurhoudend water

Maak het fruit schoon, en snij het klein. Doe alles in een grote (glazen) schaal. Voeg likeur, wijn of sap en koolzuurhoudend water toe tot al het fruit bedekt is. Vind je het niet zoet genoeg kun je een scheutje limonadesiroop toevoegen.

aardbeien milkshake

(4 personen)

500 gram aardbeien
60 gram witte basterdsuiker
1 el citroensap
1/2 l vanille-ijs
2 dl koude melk

Was de aardbeien en maak ze schoon. Doe ze in de blender met het suiker en de citroensap of mix ze fijn met de (staaf)mixer.

Voeg het ijs toe en meng het erdoor. Voeg dan de melk toe. Verdeel de milkshake over 4 hoge glazen.

aardbeien tompoezen

(4 st.)

4 plakjes bladerdeeg

250 g aardbeien

250 ml slagroom

1 a 2 el suiker (voor de slagroom)

poedersuiker

Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden zodat rechthoeken ontstaan. Leg ze op een ingevette bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Laat ze in de voorverwarmde oven op 200°C ongeveer 10 minuten bakken tot ze bruin zijn. Laat ze afkoelen. Sla de slagroom stijf met de suiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Bedek een gebakken bladerdeegvorm met slagroom. en met aarbeien leg er weer bladerdeeg op en bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.

aardbeien-yoghurtijs

(4 p.)

500 g aardbeien

sap van 1 sinaasappel

300 ml yoghurt

200 ml slagroom

100 g witte basterdsuiker

Bewaar een paar mooie aardbeien als garnering.

Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Voeg citroensap, suiker en yoghurt toe. Klop de slagroom bijna stijf en schep deze voorzichtig door het aardbeienmengsel. Doe alles over in een plastic doos of schaal en plaats deze in de diepvries. Na een half uur goed doorscheppen en na een uur weer. Het ijs is klaar na 3 uur in de diepvries.

 

aardbeien sorbet ijs

(4 p.)

500 gram aardbeien

1 eetlepel citroensap

100 gram suiker

1 dl water

Verwarm water, citroensap en suiker en roer dit tot de suiker gesmolten is en een stroperige massa ontstaat. Laat even afkoelen. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Meng de puree met het stroopmengsel. Doe dit in een plastic doos of schaal en zet het in de diepvries. Na een half uur en een uur goed doorscheppen. Na drie uur in de diepvries is het ijs klaar.

 

aardbeien muffins

(12-18 stuks)

500 g bloem

150 g suiker

1 tl bakpoeder

3/4 tl kaneel

1/2 tl zout

350 g aardbeien (gewassen en schoongemaakt in stukjes)

225 ml karnemelk

75 g boter

zakje vanillesuiker

1 ei

2 eiwitten

1 1/2 el suiker

muffin bakvorm of papieren cakevormpjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg de gewassen en schoongemaakte stukjes aardbeien toe. Maak een kuiltje in het midden.

Meng de karnemelk, de gesmolten boter, vanillesuiker, ei en eiwitten.

Schenk dit in het kuiltje van het droge mengsel en roer het voorzichtig door elkaar tot het net gemengd is.

Verdeel het over 12 grote muffinvormpjes of 18 kleine vormpjes. Strooi de 1 1/2 el suiker over de muffins. Zet ze in de oven en bak ze 25-30 min op 180°C.

 

aardbeien-mango marguaritas

(6 personen)

120 ml tequila

75 ml sinaasappelsap

25 ml citroensap

2 el suiker

2 mango's in blokjes

500 g aardbeien

10 ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in de blender en voeg er 1 voor 1 de ijsblokjes aan toe. Schenk het mengsel in cocktailglazen.

 

aardbeien ijs-cake

(6-8 personen)

1 l vanilleijs

1 cake

200 ml amaretto

250 g amandelspijs (baukje)

750 g aardbeien

2 el honing

2 el limonadesiroop (bosvruchten of grenadine)


cakevorm

plastic folie

 

Zet het ijs even voor gebruik in de koelkast zodat het zachter wordt. Leg een groot stuk plastic folie in de cakevorm. Snij de cake in plakken en bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met 3/4 van de cake. Hou nog 1/4 cake achter.

Sprenkel de amaretto over de cake in de vorm. Snij de 3/4 van het amandelspijs in dunne plakjes en verdeel die over de cake. Hou 1/4 over. Maak de aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine of door een zeef. Meng de honing door de aardbeienpuree. Schep de helft van het aardbeienmengsel door het ijs. Vul de cakevorm met het ijs. Leg de rest van het amandelspijs erop en de rest van de cake. Vouw het plastic folie dicht en en zet het tenminste 1 uur in de vriezer. Door de rest van het aardbeienmengsel meng je de limonadesiroop. Voor het opdienen snijd je dikke plakken en serveer je het met de aardbeiensaus.

 

kwark met aardbeien

(4-6 personen)

500 g kwark

250 ml slagroom

2 el suiker

500 g aardbeien

 

Hou 4-6 aardbeien over voor de garnering. Rest van de aardbeien schoonmaken en kleinsnijden. Slagroom stijfslaan met suiker. Slagroom en aardbeien door kwark scheppen. Verdelen over coupes en garneren met aarbeien.

 

gevulde perziken met aardbeiensaus

8 bitterkoekjes

sap van 1 sinaasappel

250 g aardbeien

8 halve perziken, vers of uit blik

3 el suiker

2 eiwitten

3 el amaretto

bitterkoekjesijs

 

Verwarm de oven voor op 175°C. Verkruimel de bitterkoekjes en schenk de amaretto erover. Laat even staan. Maak de aardbeien schoon. Maak ze fijn door een zeef, met de staafmixer of blender. Meng sinaasappelsap en 2 el suiker door de aardbeienpuree. Bewaar de saus in de koelkast. Leg perziken met holle kant boven op een ingevette bakplaat. Sla het eiwit stijf. Schep het bitterkoekjesmengsel er voorzichtig door en vul de perziken ermee. 10-15 minuten in de oven bakken.

Leg 2 perzikhelften op een bordje en schenk er wat van de aarbeiensaus over en geef er een bolletje bitterkoekjesijs bij.

 

 

10 recepten met appel

appels & peren

banaan

blauwe bessen

cranberry kracht

drie recepten met peer



Jannieta
Geplaatst 607 dagen geleden
De aardbeienmilkshake was heerlijk, maar iets te zoet. Ik zou er zelf wat minder suiker indoen, omdat de aardbeien al heel zoet van zichzelf zijn.
vincie
Geplaatst 624 dagen geleden
Ik ga denk ik toch de Milshake maken!
want heb die andere middellen niet thuis moet 't kopenn maar wil niet uit huis haha ,hmmmm word lekkker ik ga eventjes aan de slag !

Thanks wie dit heeft verzonnen
pierree de lux
vincent
Geplaatst 719 dagen geleden
Heb je het yoghurt ijs om het half uur/ heel uur goed doorgeschept tijdens het invriezen?
d de man
Geplaatst 1023 dagen geleden
ik heb gisteravond aardbei yoghurtijs gemaakt
zo als het op het recept staat
gisteravond was het te laat om het op te eten
van morgen keek ik het was hard geworden
is dat normaal of niet
Luf-you
Geplaatst 1069 dagen geleden
De aardbeimilkshake was erg lekker. Ga hem zeker nog wel vaker maken.
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face