volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

 

ZO MAAK VAN STRIJKEN JE FAVORIETE KLUSJE

Maak van strijken tijd voor jezelf. De Brabantia Love-Me-Time campagne laat je zien dat strijken het nieuwe yoga is.

Met bijpassende Spotify afspeellijsten.

Bekijk het hier

 


Aangepast zoeken
 

algemeen

alle boeken

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

2 maanden lezen met nieuwe Sony e-reader

2.

De jongen in de gestreepte pyama

3.

Terug naar de kust - Saskia Noort

4.

Wat spook jij uit? - Sophie Kinsella

5.

Zwaar beproefd - Chantal van Gastel
 
 

 

 

bestsellers

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

neem op als je moeder belt

En 100 andere tips om een beter mens te worden

Onno Aerden

128 pagina's - Bbnc Uitgevers - oktober 2012

 

 

Soort boek

Non fictie

 

 

Het boek

onno aerden

Eerder verscheen van Onno Aerden: Altijd buiten eten! En 100 andere redenen om toch een tweede huis in Frankrijk te kopen.

Aerden was jarenlang hoofdredacteur en uitgever bij verschillende tijdschriften maar werkt nu zelfstandig. Hij heeft een column in FD Persoonlijk, het zaterdagmagazine van Het Financieele Dagblad.'Doe iets.' Deze oproep, in neonletters boven een spoorbrug in Amsterdam, inspireerde Onno Aerden tot een nadere bezinning op zijn leven. Want er was, zo rond zijn veertigste, wel het een enander gebeurd. De relatie met de moeder van zijn twee dochters was voorbij. Hij had zijn huis verkocht en woonde nu op 65 m2 in Amsterdam, samen met zijn nieuwe vriendin. Hij was gestopt met zijn werk bij een uitgeverij. Aerden wilde met een schone lei beginnen en een betere versie van zichzelf ontdekken. Hij wilde het tweede deel van zijn leven met meer levensvreugde doorbrengen.
Neem op als je moeder belt is als een volgeschreven lei, met exact 101 tips uit eigen keuken om een beter mens te worden en een beter leven te leiden. Aerden testte alle tips zelf uit en het bleek dat elke stap hem dichter bij het ultieme geluk bracht. En meteen ook bij dat van zijn vriendin en bij alle andere mensen in zijn omgeving. Want de eerste les die Aerden leerde, was: als je je omgeving gelukkiger maakt, straalt dat óók weer terug op jezelf.

 

Waardering

Een boek met een verrassende titel. En zoals de titel belooft, je krijgt precies 100 tips om een beter mens te worden. Iedere tip wordt gevolgd door een bladzijde-lang stukje waarin Onno Aerden zijn mening en/of persoonlijke ervaringen met het onderwerp geeft. Grappig beschreven en veel onderwerpen waar tips voor worden gegeven, zijn maar al te waar en heel herkenbaar. Zoals de titel: Neem op als je moeder belt. Dingen die je wel weet, maar waarvan het goed is dat ze weer even onder je aandacht worden gebracht. Andere goede tips zijn bijvoorbeeld: Herken de positieve kant van de dingen, Besteed uit wat een ander beter kan en Ruil eens in het voordeel van een ander. Een positief boek dus. Ook leuk als kadootje met een knipoog.

 

 

Meer lezen

 

lees ook

 

Gezocht: Man - J. Hoefnagels en S. Kramer

Het element - Sir Ken Robinson

Overlevingsgids voor de moderne tijd - Inez van Dijk

Taal is zeg maar echt mijn ding - Paulien Cornelisse

Ik wil weer aan de slag - C. Fishman Cohen en V. Steir Rabin

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 0 van 0
Klik hier om een bericht toe te voegen
Er zijn op dit moment 0 berichten.