volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

 

ZO MAAK VAN STRIJKEN JE FAVORIETE KLUSJE

Maak van strijken tijd voor jezelf. De Brabantia Love-Me-Time campagne laat je zien dat strijken het nieuwe yoga is.

Met bijpassende Spotify afspeellijsten.

Bekijk het hier

 


Aangepast zoeken
 

algemeen

alle boeken

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

2 maanden lezen met nieuwe Sony e-reader

2.

De jongen in de gestreepte pyama

3.

Terug naar de kust - Saskia Noort

4.

Wat spook jij uit? - Sophie Kinsella

5.

Zwaar beproefd - Chantal van Gastel
 
 

 

 

bestsellers

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

goede raad

J.K. Rowling

544 pagina's - Boekerij - oktober 2012

 

Soort boek

Roman

 

 

Het verhaal

Een grote roman over een kleine gemeenschap.

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen...

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?

Een goede raad is de eerste roman voor volwassenen van J.K. Rowling. In dit bijzondere boek onderzoekt een van ’s werelds beste vertellers de grote vragen van onze tijd.


Waardering

Zelden heb ik zo lang over een boek gedaan. Halverwege het boek heb ik zelfs getwijfeld of ik op zou geven. En ik ben echt geen zondagslezer, maar lees graag en veel. Het is ook niet zo dat het boek slecht geschreven is. J.K. Rowling heeft in de Harry Potter serie al bewezen dat ze goed karakters kan neerzetten. Dat doet ze in dit boek ook weer.

Het boek begint aardig. Barry Fairbrother sterft en het hele dorp is in rep en roer. Vervolgens wordt een groot aantal van die personen bij de lezer geïntroduceerd. Personen uit het dorp, jong en oud en uit alle lagen van de bevolking. En zoals gezegd, dat doet ze goed, hoewel er weinig personen bij zijn waar je echt warme gevoelens bij krijgt. En het verhaal wilde ook maar niet boeien. Er zijn aardige stukjes en de tweede helft wordt het iets beter, maar het is wat mij betreft echt geen aanrader.

Een boek voor volwassenen geschreven door J.K. Rowling, het leek veelbelovend, maar waarschijnlijk kan ze het beter bij jeugdboeken houden.

 


meer lezen

lees ook

 

Meer romans

Meer verfilmde romans

Alle boeken

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 1 van 1
Klik hier om een bericht toe te voegen
Roger
Geplaatst 1296 dagen geleden
Is dit een recensie? (de eerste helft is al overgenomen van de flap)