volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

 

ZO MAAK VAN STRIJKEN JE FAVORIETE KLUSJE

Maak van strijken tijd voor jezelf. De Brabantia Love-Me-Time campagne laat je zien dat strijken het nieuwe yoga is.

Met bijpassende Spotify afspeellijsten.

Bekijk het hier

 


Aangepast zoeken
 

algemeen

alle boeken

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

2 maanden lezen met nieuwe Sony e-reader

2.

De jongen in de gestreepte pyama

3.

Terug naar de kust - Saskia Noort

4.

Wat spook jij uit? - Sophie Kinsella

5.

Zwaar beproefd - Chantal van Gastel
 
 

 

 

bestsellers

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

non fictie

 

eh...eh...waarom zeggen we eh?

Elke dag geeft nrc.next antwoord op de interessantste, kleurrijkste en spannendste vragen van lezers. Next question heet de rubriek. En dit is gelijk ook de meest gelezen rubriek van de krant. Honderd vragen en hun antwoorden zijn gebundeld in dit boek.

lees verder

neem op als je moeder belt

En 100 andere tips om een beter mens te worden

Neem op als je moeder belt is als een volgeschreven lei, met exact 101 tips uit eigen keuken om een beter mens te worden en een beter leven te leiden.

lees verder

miss marketing

"Miss Marketing: business in de Evanomie" door Mabel Nummerdor en Mijke de Vette
Waarom zou je een boek lezen over vrouwen marketing als je.....

lees verder

jeanne d'arc het proces

Het leven van Jeanne d'Arc is vaak beschreven. Maar de belangrijkste bron van informatie, namelijk het in 1431 tegen haar gevoerde proces, verscheen niet eerder in onze taal. Dat wordt nu 600 jaar na haar geboortejaar goedgemaakt met een vertaling van de woorden die gesproken werden tijdens deze rechtszaak, die leidde tot de brandstapel.

lees verder

kim clijsters - een portret

Aan het eind van haar tweede tennisleven, heeft grote fan en onderzoeksjournalist Frank van de Winkel, een biografie van tennisster Kim Clijsters geschreven.
Het boek is een opsomming van superlatieven en interviews. Hoe goed ze kan tennissen.

lees verder

hoezo moeilijk?

Tekenen kun je niet zomaar en heeft oefening nodig. Maar je weet pas of het moeilijk is als het hebt geprobeerd. In hoezo moeilijk kun je leren hoe je stap-voor-stap dieren tekent.

lees verder

 

144 pagina's | Tirion Creatief | april 2012

vrouw zoekt berg om tegenop te zien

Maak kennis met de ongelooflijk grappige en charmante Noelle Hancock, die op 29-jarige leeftijd haar goedverdiende baan als gossip-blogger kwijtraakte. Op zoek naar een nieuwe uitdaging komt ze per toeval de quote van Eleanor Roosevelt tegen: Doe elke dag een ding waar je bang voor bent.

lees verder

 

 

373 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | augustus 2011

nou nog eentje dan

Schrijver en illustrator Mariette Wijne dronk jarenlang te veel. In oktober 2009 is ze met frisse tegenzin gestopt. In Nou, nog eentje dan beschrijft de auteur in dagboekvorm haar belevenissen als beginnend geheelonthouder en blikt ze terug op een leven met alcohol.

lees verder

 

176 pagina's | Nieuw Amsterdam | april 2011

venus is hot mars is cool

In dit boek, van dezelfde auteur als Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus, gaat het vooral over de verschillen in hormonen bij mannen en vrouwen en hun reactie op stress. Als mannen thuiskomen van een stressvolle dag, willen ze het liefst rust en hun verantwoordelijkheden vergeten.

lees verder

 

 

282 pagina's | Spectrum | maart 2011

 

alledaagse vragen

Ranga Yogeshwar

Waarom vallen crackers altijd met de besmeerde kant naar beneden? Wat gebeurt er in je lichaam als je niest? Waar komt de nul vandaan? En waarom drogen plastic bakjes niet in de vaatwasser? Er valt altijd iets te ontdekken als je goed kijkt: vaak gaan er achter de kleine dingen van alledag spannende verhalen en verbluffende verbanden schuil.

lees verder

 

304 pagina's | Boekerij | augustus 2010


Boekje voor stresskippen

Gerard Martens

Iedereen heeft wel eens last van stressklachten. De oorzaken zijn niet altijd te voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je minder gauw in de stress schiet waardoor deze klachten niet langer je leven beheersen.

lees verder

 

96 pagina's | Spectrum | juni 2010

bernhard een verborgen geschiedenis

Annejet van der Zijl

Na met veel succes de mens achter 'schaduwkoningin' Annie M.G. Schmidt achterhaald te hebben, waagt Van der Zijl zich nu aan een zoektocht naar de waarheid achter de mythe Bernhard.

lees verder

 

458 pagina's | Em. Querido's Uitgeverij | maart 2010

 

de man en zijn lichaam

Arie Boomsma en Stephan Sanders

Toen Arie Boomsma (net niet helemaal) uit de kleren ging voor l'Homo, de eenmalige manneneditie van het tijdschrift Linda. werd hij tijdelijk geschorst door de EO. De commotie in de media liep hoog op. 'Ik merkte dat er op het mannelijk lichaam nog steeds een taboe rust in veel kringen,' zegt Boomsma.

lees verder

 

238 pagina's | Uitgeverij Contact | april 2010

 

de virginia monologen

Virginia Ironside

Virginia Ironside is vijfenzestig en begrijpt niet waar iedereen zich zo druk over maakt: langzaam bejaard worden is geen straf, maar een beloning. Je blaakt van zelfvertrouwen, en wat maakt het uit als je je niet meer alles even helder herinnert?

lees verder

 

 

220 pagina's | Uitgeverij Contact | februari 2010

 

mindfulmama

Iris Bouwman

Welke moeder herkent het niet: een huilend kind in de supermarkt terwijl je al haast hebt, tien minuten te laat omdat de melk omgevallen is tijdens het ontbijt, een telefoontje van de crèche vlak voor een vergadering dat je kind ziek is?

lees verder154 pagina's | Spectrum | februari 2010

 

nieuwe vrouwen

Anna Visser

Op zoek naar de ideale vrouw van NU Anna Visser, tot voor kort fulltime werkend en moeder van drie kinderen, zegde in maart 2008 haar baan als directeur van omroep LLiNK op om zich te bezinnen op een toekomst waarin werken en zorgen meer in balans zijn.

lees verder

 

160 pagina's | Uitgeverij Contact | maart 2010

 

overlevingsgids voor de moderne tijd

Inez van Dijk

Ondanks vele Postbus 51- en sire-spotjes–'de maatschappij, dat ben jij' en 'onbewust asociaal gedrag'– gedragen mensen zich steeds onwelvoeglijker. En hebben we de Staat nodig om ons te vertellen hoe we ons moeten gedragen? De oplossing is toch veel dichter bij huis te vinden: een redelijke opvoeding aan de hand van oude, en succesvolle, onfeilbare regels.

lees verder

403 pagina's | Uitgeverij Contact | november 2009

 

taal is zeg maar echt mijn ding

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse schrijft over taal. Niet over hoe het zou moeten, of hoe verschrikkelijk het is dat er mensen zijn die 'groter als mij' zeggen. Nee. Het gaat over taal zoals die op dit moment gesproken wordt. Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk. Wat volgens Paulien Cornelisse in ieder geval vaststaat, is dat mensen bíjna nóóit zeggen wat ze bedoelen.

lees verder

229 pagina's | Uitgeverij Contact | april 2009

 

het element

Sir Ken Robinson

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Dit vraagt om een nieuwe kijk op menselijke groei en ontwikkeling. We hebben nieuwe ideeën nodig over talent, intelligentie en creativiteit. Kortom, we hebben het Element nodig. Het Element is het punt waar natuurlijk talent en persoonlijke passie elkaar ontmoeten. Als mensen in hun element zijn, zijn ze het meest zichzelf, het meest geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf.

lees verder

269 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | februari 2009

 

boeddhisme voor drukke mensen

David Michie

Hoe word je écht gelukkig? Deze vraag stellen veel mensen zich­zelf, maar slechts weinig van hen hebben de weg naar het eeuwige geluk gevonden.

David Michie dacht dat hij zijn levensdoel had bereikt - met een uitdagende baan, luxe appartement, mooie auto, fantastische vakanties - maar een klein stemmetje vertelde hem dat hij niet echt gelukkig was.

lees verder

360 pagina's | Uitgeverij Sirene | mei 2009

 

maak van een mug geen olifant

Richard Carlson

We laten ons vaak van de wijs brengendoor dingen die welbeschouwd helemaal niet zo belangrijk zijn. Een overvolle agenda, duizend dingen aan je hoofd, veel te weinig tijd voor familie...kortom druk, druk, druk. Wie herkent het niet? Richard Carlson helpt u in "Maak van een mug geen olifant" rust te vinden in uw hectische bestaan.

lees verder

236 pagina's | Poema pocket | november 2008

 

ik wil weer aan de slag

Carol Fishman en Vivian Stein Rabin

Het zal veel moeders bekend in de oren klinken. Je hebt er voor gekozen om thuis te blijven zo lang de kinderen klein waren, maar de kinderen zitten op school en jij denkt er aan om weer aan het werk te gaan. Hoe pak je dat aan? De schrijfsters van het boek hebben het zelf ook ondervonden en ontdekten dat er veel vrouwen met hetzelfde soort vragen zaten.

lees verder

215 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | november 2008

 

durf jij? strip je vrij

Marielle Kleynjan en Joyce Hellendoorn

Hoe leer je open te staan voor je innerlijke sensuele vrouw in plaats van haar te verbergen? Zij kan je immers alles geven – ook wat je denkt te móéten vinden in een partner. Zij kan je dragen, bevestigen en bevredigen.

lees verder

120 pagina's | Aramith | oktober 2008

verleid met woorden

Lindsay Camp

Uiterst originele, onconventionele aanpak om een goede tekst te schrijven. Dit zeggen lezers op amazon.co.uk over Verleid met woorden, de kunst van overtuigend schrijven: 'Dit boek zorgt ervoor dat je beter communiceert, overtuigender schrijft en misschien zelfs wel een beter persoon wordt. Bovendien is het erg leuk om te lezen.'

lees verder

 

269 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | augustus 2008

 

gesprekken met engelen

Doreen Virtue

Doreen Virtue leefde als jong meisje als vanzelfsprekend met de aanwezigheid van engelen en voelde zich beschermd door deze zachtaardige wezens.Naarmate ze ouder werd verloor ze het contact met de engelen, totdat ze zich bewust werd van haar intuïtie en dit als waarschuwingen van engelen opvatte.

lees verder

 

288 pagina's | De Boekerij | juni 2008

 

leren van de mensen in je leven

Kay Pollak

Hoe vaak gebeurt het niet dat we in een situatie terechtkomen waarin de communicatie tussen onszelf en de ander niet lekker loopt. Deze situaties roepen vaak negatieve gevoelens bij ons op. Kay Pollak beschrijft op een heel aanschouwelijke en toegankelijke manier

lees verder

 

125 pagina's | A.W. Bruna LeV. | april 2008

 

vind je bron

Hans Kunneman

Vind je bron is een nieuw verschenen boek, inclusief CD die je helpt bij het leren van meditatief luisteren als inspiratiebron. 'Inspiratie betekent letterlijk influistering. Het is een zacht, subtiel signaal dat alleen tot ons doordringt als we ons er bewust voor openstellen. Deze gerichte aandacht kun je ook meditatief luisteren noemen'. De CD geeft ondersteunende oefeningen.

lees verder

135 pagina's | Binkey Kok | maart 2008

 

de wet van de aantrekkingskracht

Michael Losier

Dit boek is een praktisch werkboek om de theorieen van The Secret in de praktijk te brengen. De wet van de aantrekkingskracht trekt mensen, banen, relaties en gebeurtenissen naar je toe, zowel positief als negatief. Als je kan leren deze krachten te beïnvloeden, kun je alleen nog die dingen in je leven naar je toe trekken die je werkelijk wilt.

lees verder

175 pagina's | De Boekerij | februari 2008

de magie van het huishouden

Yoeke Nagel

Het kost tijd en nogal wat inspanning om het huishouden te doen en het is nooit klaar; elke huisvrouw (M/V) kent het probleem. Maar wie de kunst verstaat om magie te gebruiken haalt het beste uit vervelende rotklussen ? en uit zichzelf! Leer de kunst om de afwas te gebruiken om je frustraties van de dag los te laten en weer met een schone lei te beginnen. Of: schakel je bewustzijn op een totaal andere manier in door te stofzuigen.

lees verder

155 pagina's | De Boekerij | maart 2007

 

de nieuwe wijnen van de nieuwe wereld

Cees van Casteren

De opkomst van de wijnen uit de Nieuwe Wereld is niet te stuiten. Liet men zich tien jaar geleden nog laatdunkend uit over wijn uit de vroegere Europese koloniën, inmiddels lopen Chili, Australië, Zuid-Afrika en andere landen voorop. In de nieuwe wijnen van de Nieuwe wereld komen verder compleet nieuwe wijnlanden aan bod, zoals Thailand, China, India en Indonesië.

lees verder

Unieboek | oktober 2006

 

katie's tao

Byron Katie

Byron Katie heeft veel kanten. Ze is een wijze vrouw, een vriendin en een warme en oplettende gesprekspartner met een heldere geest. Ze bereist de wereld om overal 'the Work' te doen en komt zowel in chique hotels als in gevangenissen. eenzaamheid, teleurstelling, misbruik, de dood van een kind, geweld, een verloren liefde, geldgebrek en ongeluk, alle verdrietige aspecten van een mensenleven maakt ze in haar workshops van heel dichtbij mee.

lees verder

267 pagina's | Boekerij | mei 2006

 

onder ons

Carolien Roodvoets

Een selectie uit haar columns die afgelopen jaren zijn verschenen. Het zijn verhalen uit haar praktijk, observaties en bespiegelingen over onder meer het belang van vriendschappen, de opmars van verwende kinderen, het overwinnen van overspannenheid en het najagen van schoonheidsidealen.

lees verder

 

103 pagina's | Gottmer Uitgevers Groep | maart 2006

 

lachen met lonely planet

Don George

De makers van de Lonely Planet-reisgidsen weten dat de leukste reiservaringen altijd onverwacht gebeuren. Of ze nu het resultaat zijn van plotselinge omwegen, spontane avonturen, ondefinieerbare etentjes of onvergetelijke ontmoetingen: deze ervaringen staan aan de basis van een wereldwijd beroemde reisgidsen.

lees verder

 

272 pagina's | De Boekerij | maart 2006

 

eindeloze passie

Annemarie de Haas

Een liefdesrelatie met een buitenlandse partner kan je leven plotseling op zijn kop zetten, want heel wat vastigheden moeten ineens overboord.
Ga je naar het land van je geliefde om een nieuw leven op te bouwen? Komt je geliefde hier? Of besluit je op en neer te reizen? En hoe zorg je ervoor dat je elkaar kan zien?

lees verder

174 pagina's | House of Books B.V., The | maart 2006

 

tijdelijk adres andes

Anita Twigt

Een jonge vrouw duikt, na haar studie succesvol te hebben afgerond, in de hectiek van het moderne leven: een snelle carrière, onmogelijke liefdes en heftige vriendschappen. Het lijkt haar voor de wind te gaan, maar toch is ze niet gelukkig! Ze ontvlucht dit jachtige bestaan en trekt naar Zuid-Amerika. Wat volgt is een levendige beschrijving van het dilemma van elke reiziger die op de vlucht is voor het leven thuis.

lees verder

189 pagina's | Uitgeverij Hollandia | maart 2006

 

help ik ben precies mijn moeder

Sandra Reishus

Volgens Reishus is voor elke vrouw de relatie met haar moeder de meest invloedrijke, bewust of onbewust. Toch wil iedere vrouw haar eigen leven leiden en anders zijn dan haar moeder. Maar op een onverwacht moment kan iedere vrouw zich realiseren dat ze toch meer op haar moeder lijkt dan ze dacht. Reishus beschrijft verschillende typen van het moederschap en hoe die hun invloed kunnen hebben op de dochter.

lees verder

192 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | maart 2006

 

fel anti-nazi

Dick Verkijk

Harry Mulisch. Fel anti-nazi. Maar sinds wanneer? 'Ik ben de Tweede Wereldoorlog.' 'Ik heb mijn hele leven gedaan wat ik zelf wilde.'
'Vanaf mijn twaalfde hebben mijn ouders mij nooit gedwongen iets te doen of na te laten.' Ferme uitspraken van Harry Mulisch, niet minder ferm dan zijn constatering: 'Ik was een felle anti-nazi.' Op basis van verklaringen van twee getuigen stelt Dick Verkijk in dit pamflet de vraag...

 

lees verder

72 pagina's | Uitgeverij Aspekt B.V. | januari 2006

 

gezocht geluk

Nicole Beland

Heb je behoefte aan rust of een vleugje boeddha in je hectische bestaan? Gebaseerd op de principes van het boeddhisme wijst Gezoch: Geluk in simpele stappen de juiste weg naar innerlijke groei, een lichter hart, een mildere geest en een opgeruimde klerenkast.

lees verder

 

176 pagina's | Forum | december 2005

 

handboek van de red hat society

Sue Ellen Cooper

Je vijftigste verjaardag is een reden om een feestje te geven en zeker niet iets om tegen op te zien. Dat is de mening van Sue Ellen Cooper, de oprichtster van de Red Hat Society. Geïnspireerd door het gedicht 'Waarschuwing' van Jenny Josheph (Als ik een oude vrouw ben zal ik paars dragen, met een rode hoed die me helemaal niet staat)...

lees verder

 

283 pagina's | Uitgeverij Arena | oktober 2005