volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

 

ZO MAAK VAN STRIJKEN JE FAVORIETE KLUSJE

Maak van strijken tijd voor jezelf. De Brabantia Love-Me-Time campagne laat je zien dat strijken het nieuwe yoga is.

Met bijpassende Spotify afspeellijsten.

Bekijk het hier

 


Aangepast zoeken
 

algemeen

alle boeken

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

2 maanden lezen met nieuwe Sony e-reader

2.

De jongen in de gestreepte pyama

3.

Terug naar de kust - Saskia Noort

4.

Wat spook jij uit? - Sophie Kinsella

5.

Zwaar beproefd - Chantal van Gastel
 
 

 

 

bestsellers

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

historische romans

 

duivelsblauw

Het is mei 1552. In het Zuid-Franse Toulouse probeert de jonge Sophie zich te ontworstelen aan de invloed van haar vader. Sophie ontdekt dat achter diens succesvolle handel in blauwe verfstof een wereld van fraude en omkoping schuilgaat.

lees verder

citadel

In Het verloren labyrint leidde ze ons langs de eeuwenoude muren van carcassonne; in De vergeten tombe reisden we met haar mee naar het mysterieuze Rennes les Bains, en in Citadel brengt kate Mosse ons naar het zuiden van Frankrijk, naar het grensgebied met Spanje...

lees verder

het lied van de grotten

De serie De Aardkinderen vertelt het verhaal van het mysterie van het ontstaan van de mensheid en de harde strijd om in de prehistorie te overleven. Jean Auels boeken hebben al miljoenen lezers meegevoerd naar de boeiende prehistorische wereld van Ayla en haar tijdgenoten.

lees verder

 

de erfenis van de Boleyns

Het is 1539. Hendrik VIII is op zoek naar een nieuwe echtgenote. Ditmaal valt zijn keuze op de jonge Anna van Kleef. Hoewel haar nieuwe huis betoverend is en ze zich de nieuw verworven privileges graag laat welgevallen, voelt Anna zich aan het hof algauw opgesloten.

lees verder

 

 

509 pagina's | Boekerij | februari 2010

robijnrood

Sarah Stockbridge

Grace Hammer leidt een lucratief leven samen met haar vier kinderen in het bedompte en vuile East End in Londen. Voor de kost rollen ze de zakken van rijke mensen die dom genoeg zijn om zich in East End te wagen. Grace regeert haar gezin met strakke hand en heeft alles over voor haar kinderen.

lees verder

 

237 pagina's | Boekerij | juli 2009

 

de naaister van pernambuco

Frances de Pontes Peebles

De gezusters Emília en Luzia dos Santos, opgegroeid in een dorpje in het noorden van Brazilië, zijn heel verschillend van aard en al vroeg scheiden zich hun wegen. De romantische Emília trouwt met de zoon van de rijke Dr. Duarte Coelho uit Recife. De temperamentvolle Luzia sluit zich aan bij de 'cangaceiros', een bende revolutionairen die strijdt tegen de uitbuiting door machtige grootgrondbezitters en voor sociale hervormingen.

lees verder

639 pagina's | House of Books B.V., The | februari 2009

 

sarah's lot

Kathleen Kent

Salem, 1692. Net als haar moeder Martha komt de vastberaden Sarah Carrier in opstand tegen de bekrompen, hardvochtige dorpsgemeenschap waarin zij leven. Hoewel hun karakters vaak botsen, verzetten moeder en dochter zich samen tegen de groeiende hysterie die uiteindelijk leidt tot de beruchte heksenprocessen.

lees verder

302 pagina's | Boekerij | oktober 2008

 

de laatste concubine

Lesley Downer

Japan, 1861. Sachi is een heel eenvoudig elfjarig meisje, maar ze weet dat ze anders is dan anderen: haar lichte huidskleur en verfijnde gelaatstrekken onderscheiden haar van haar familie en vrienden op het Japanse platteland. Op weg naar haar huwelijk met de jonge keizer van Japan komt prinses Kazu met haar gevolg door het boerendorpje waar Sachi woont.

lees verder

478 pagina's | De Boekerij | maart 2008

 

de gaudisleutel

Esteban Martín en Andreu Carranza

In 1926 kwam de beroemde Spaanse architect van de Sagrada Familla in Barcelona, Antonio Gaudi, door een ongeval met een tram om het leven. Zijn dood krijgt echter een andere dimensie wanneer zijn leerling Juan Givell 8O jaar later uit de biecht klapt en verwijst naar een uiterst bewaard geheim over een religieuze sekte, een profetie en een relikwie. Juan, die aan Alzheimer lijdt, vertrouwd het geheim toe aan zijn kleindochter en haar vriend.

lees verder

353 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | februari 2008

 

zusjes boleyn

Philippa Gregory

Het hart van de veertienjarige Mary Boleyn slaat op hol als ze Hendrik VIII voor het eerst ontmoet. Maar al gauw blijkt dat Mary slechts een pion is in de spijkerharde ambities van haar ouders. Als Hendriks aandacht verslapt, wordt de jonge hofdame geacht haar kennis door te geven aan haar zusje en rivale Anne.

lees verder

 

640 pagina's | Boekerij | januari 2008

 

de dochter van de alchemist

Katherine McMahon

Pocketuitgave van de succesvolle psychologische roman van Katharine McMahon die zich afspeelt in de achttiende eeuw. Op het geisoleerde landgoed Selden in Buckinghamshire wonen de jongen Emilie Selden en haar vader en hun twee bedienden. Sir John Selden is een gerespecteerd alchemist en Emilie helpt hem bij zijn experimenten.

lees verder

383 pagina's | Poema pocket | november 2007

 

de geschilderde kus

Elizabeth Hickey

Wenen, 1886. In een stad met elegante cafés, operahuizen en een bloeiende en avontuurlijke kunstenaarsgemeenschap ontmoet de twaalfjarige Emilie Flöge de controversiële losbol en kunstschilder Gustav Klimt. Ze volgt tekenlessen bij hem en al snel introduceert hij haar in de wereld van armoedige kunstenaars, schilders-modellen en rijke weldoeners. De geschilderde kus is een waarheidsgetrouwe en passionele roman over de relatie tussen één van de fascinerendste kunstenaars van de twintigste eeuw en zijn muze.

lees verder

319 pagina's | Uitgeverij Sirene | maart 2006

 

de maria legende

Amy Hassinger

In 1896 ontdekt een priester in een klein stadje in het zuiden van Frankrijk geheime documenten onder de vloer van zijn kerk. Kort daarna komt hij in het bezit van een grote som geld. Niemand weet waar zijn plotselinge rijkdom vandaan komt, al wordt er gefluisterd dat hij de geheime schat van de Tempeliers zou hebben gevonden, waar in het dorp al tientallen jaren over wordt gespeculeerd.

lees verder

304 pagina's | De Boekerij | maart 2006

 

de ster van babylon

Barbara Wood

Archeologe Candice Armstrong wordt aan het sterfbed van haar oude leermeester geroepen. Hij smeekt haar de Ster van Babylon voor vernietiging te behoeden. Samen met Glenn Masters, de knappe zoon van de professor, gaat Candice op reis om te proberen het mysterie omtrent de Ster van Babylon op te lossen. Hun speurtocht leidt hen naar een geheim genootschap, de Alexandrijnen, dat zijn wortels heeft in het oude Egypte.

lees verder

400 pagina's | House of Books B.V., The | juni 2006

 

de zus van mozart

Rita Charbonnier

De Zus van Mozart schetst het verhaal van Nannerl Mozart. Als kind trad Mozart altijd samen op met zijn zusje Maria Anna, koosnaam Nannerl. Maar plotseling verdween zij uit de schijnwerpers. Maria Anna Mozart was een begaafd musicus wier talenten werden overschaduwd door het succes van haar jongere broer.

lees verder

 

333 pagina's | Uitgeverij Arena | januari 2006

 

de kleur van de hemel

James Runcie

Het is hemelvaartsdag in het jaar 1295 in Venetië als Theresa een baby vindt die te vondeling is gelegd. Ze besluit hem bij zich te houden en op te voeden, ondanks tegenstand van haar man Marco, die glasblazer is. Tot grote schrik van Theresa komt zij erachter dat Paolo bijziend is. Paolo kan van dichtbij juist wel heel scherp zien en hij bezit een bijzonder gevoel voor kleur. Dat gevoel voor kleur valt ook de schilder Simone Martini op.

lees verder

255 pagina's | House of Books B.V. | mei 2005