rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

MAD ABOUT THE BOY

Mad about the Boy is het derde deel in de serie van Bridget Jones. Het deel waarin ze 51 is, weduwe en een jonge minnaar neemt.


 

Soort boek

Chicklit

Het verhaal

Bridget is een nieuwe fase in haar leven ingegaan, waarin ze probeert haar sexappeal te behouden terwijl de jaren voorbijvliegen. Het lukt haar nog steeds niet altijd om alcohol en calorieën te weerstaan, en ze krijgt te maken met compleet nieuwe fenomenen als ’s nachts dronken sms’en en de skinny jeans. Maar ook het gebrek aan volgers op Twitter houdt haar wakker, en haar televisie, waarvoor ze alleen al negentig knoppen en drie afstandsbedieningen nodig heeft om er leven in te krijgen. Wederom komt Bridget voor veel nieuwe uitdagingen te staan. Zal ze zich ook nu weer weten te redden?


Waardering

Het boek valt meteen met de deur midden in het huis van Bridget Jones anno nu. En dat lijkt nog even chaotisch als toen ze in de 30 was. Nu heeft ze er alleen ook nog een paar kinderen bij. Haar kinderen (Bridget is nu 51, dus ze was er laat bij) hebben haarluis en ze twijfelt: vertelt ze dat nu wel of niet aan haar toy boy Roxster? Ze krijgt te horen dat haar script voor een nieuwe TV serie waarschijnlijk geaccepteerd wordt. Dus, wat trekt ze aan naar de vergadering en wie haalt de kinderen op? En dat allemaal geschreven in de herkenbare, vlotte dagboekstijl met veel humor, veel goede voornemens die ze niet uitvoert, en zelfspot.

Natuurlijk is Bridget Jones met haar tijd meegegaan en is ze nu druk met social media, Twitter (wacht tevergeefs op volgers), SMS en e-mail en maakt ze zich zorgen als Roxster haar berichtjes niet al te snel beantwoordt en blundert ze met e-mail berichten.

In een korte flashback krijg je de details van haar verleden. Vijf jaar geleden werd ze weduwe, en vier jaar lang deed ze weinig meer dan overleven. Totdat haar vrienden het genoeg vonden. Vervolgens lees je haar dagboek van een jaar eerder, waarin haar vrienden haar aanmoedigen om weer te gaan daten. En dat doet ze.

Het boek is af en toe grappig en herkenbaar, met uitschieters naar heel grappig en soms ook hartverscheurend. Lezers die met Bridget's leeftijd zijn meegegroeid zullen het boek zeker waarderen. En wat betreft Marc Darcy, ik begrijp die verontwaardiging niet echt over dat hij er niet meer is. Schrijven over een gelukkig huwelijk met twee kleine kinderen biedt tenslotte een stuk minder om over te schrijven dan een vijftiger die weer aan het daten gaat en een jongere minnaar aan de haak slaat. De nog steeds 'foute' Daniel Weaver komt trouwens wel af en toe voorbij.

 

 

 

thrillers

romans

historische romans

culinaire romans

non-fictie 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

 

ZO MAAK VAN STRIJKEN JE FAVORIETE KLUSJE

Maak van strijken tijd voor jezelf. De Brabantia Love-Me-Time campagne laat je zien dat strijken het nieuwe yoga is.

Met bijpassende Spotify afspeellijsten.

Bekijk het hier

 

ik krijg je wel - sophie kinsella
   

met zachte hand - siska mulder

   

recensie 50 tinten grijs

   

recensie de wilden - marion pauw

   

alles is zoals het zou moeten zijn

 
   

alle rubrieken

alle boeken

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face